La ce varsta ii spui adevarul despre Mos Craciun?

Cu totii am auzit de expresia „niciodata nu esti prea mare sa crezi in Mos Craciun” si, strict in ceea ce priveste spiritul Sarbatorilor de Iarna, cel al generozitatii si al intelegerii, putem fi cu totii de acord ca asa este. Ce faci insa cand vine vorba de Mos Craciun cel real, cu costum rosu, burta stransa cu o curea neagra si barba alba bogata? Cand e indicat sa ii explici copilului tau cum sta de fapt treaba?

Oricat de mult ne-ar placea sa ne tinem copii vesnic micuti, la un moment dat vine vremea in care adevarul despre Mos Craciun iese la iveala.
Cel mai frecvent se intampla in ciclul primar de scoala, deci intre 7 si 10 ani, cand cei mici afla zvonurile de la colegii lor cu talent de detectiv ceva mai ascutit. Chiar si atunci insa, cei mai multi dintre copii nu cred cu tarie cele auzite, insa e suficient ca ideea le-a fost plantata pentru a sadi indoiala legata de traditia de Craciun.

La ce varsta ii spui adevarul despre Mos Craciun?

Asadar, la intrebarea „la ce varsta ii spui adevarul despre Mos Craciun?”, raspunsul e unul simplu: la varsta la care incepe sa puna sub semnul intrebarii intregul obicei.

De cele mai multe ori, acest lucru se intmapla natural, datorita socializarii dintre copii si de multe ori nu e nevoie sa ii spui tu cu subiect si predicat cum sta treaba, cel mic isi va da seama de realitate.
Asta nu inseamna insa ca nu ar trebui sa porti o discutie cu el, tocmai pentru a pastra viu obiceiul daruirii cadourilor de Craciun.

Cum ii explici copilului adevarul despre Mos Craciun

E deja prea mare si a inceput sa-si puna intrebari, dar nu e sigur care e adevarul?
Sau poate s-a suparat pe voi, considerand ca l-ati mintit pana acum, oricare din reactii poate aparea.
Important e sa porti o discutie cu copilul tau, probabil chiar in preajma Craciunului, in care sa ii explici ca fiecare dintre noi poate fi Mos Craciun pentru cel de langa el.
Acest lucru se datoreaza faptului ca Mos Craciun e un personaj bun si generos, care strabate lumea sa raspandeasca bucurie si cadouri.
Asadar, doar pentru ca cel mic a crescut, nu inseamna ca magia Sarbatorilor de Iarna ar trebui sa dispara pentru el.
Invata-l sa fie el insusi Mos Craciun pentru o persoana apropiata sau pentru cineva care are mare nevoie de un Mos, iar asa trecerea va fi una treptata si mai placuta.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau