La ce varsta muti copilul din patut in pat obisnuit

Nu exista nicio regula care sa mentioneze clar o limita de varsta pana la care un copil poate dormi in patutul sau de bebe. Insa de la un anume moment, diferit pentru fiecare, vei lua seama la anumite schimbari si va fi necesar sa inlocuiesti patutul de bebe cu un pat de o persoana, caci bebelusul tau a devenit acum un junior in toata regula. Iata la ce varsta si cum ar trebui sa muti copilul din patutul de bebe intr-un pat obisnuit.

Trecerea de la patut de bebelus la pat de o persoana

De fel, cel mai bine e sa astepti pana cand copilul tau se apropie de varsta de 3 ani, deoarece pana la aceasta varsta majoritatea copiilor nu sunt pregatiti de tranzitie.

Majoritatea parintilor fac trecerea de la patut la pat normal deoarece se tem de activitatile tot mai energice ale copilului pe timpul noptii: le e teama ca va sari din patut sau ca va ramane cumva blocat intre zabrelele patului.

Nu te grabi sa cumperi un pat nou imediat ce copilului tau i-a reusit o evadare din patut. E probabil ca el sa nu fie inca pregatit sa doarma in pat, daca a fost obisnuit in patut pana acum.
In schimb, lasa salteaua cat mai jos posibil, ca lui sa ii fie cu atat mai greu sa „evadeze”.

Schimbarea patutului cu un pat obisnuit, uneori motivata de venirea pe lume a unui alt copil

Un alt motiv pentru care parintii fac trecerea, uneori chiar subita, de la patut la pat obisnuit este aparitia unui nou membru in familie.

In acest caz, e recomandat sa faci schimbarea patutului cu un pat normal cu cel putin 6 saptamani inainte de nastere.
In acest mod, copilul se va acomoda cu noul sau pat si va face mai greu legatura dintre mutarea lui si noul venit, care pune stapanire pe patutul sau.

Asigura-te insa ca cel mic e pregatit pentru mutare, mai degraba decat sa prioritizezi mutarea, invariabil de cat de pregatit e copilul.

Multi parinti constata dupa ce fac schimbul de patut ca era mai simplu, pe termen lung, sa fi imprumutat un alt patut pentru cateva luni, decat sa faca tranzitia la un pat obisnuit prea devreme.

Unii copii se vor acomoda foarte rapid la noul pat, in timp ce pentru altii va fi o provocare. Copilul poate fi foarte atasat de patutul sau si toate asocierile pe care le face, referitoare la patut.

Incearca sa ii starnesti entuziasmul celui mic, implicandu-l in alegerea si cumpararea noului pat, explicandu-i ca aceasta schimbare este una pozitiva, ce vine datorita faptului ca acum este mai mare, deci capata mai mult spatiu doar al sau, in care sa doarma.

Sursa: babycenter.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul