La drum in siguranta

Incepe sezonul de iesiri. Tine cont de sugestiile noastre, ca sa ajungeti la destinatie in siguranta si binedispusi.

Un somn e bun Inainte de drum
Inainte de a pleca la drum, membrii unei familii trebuie sa fie cat mai odihniti. Sfatul este valabil in special pentru sofer (statisticile arata ca peste 100.000 dintre accidente au avut drept cauza starea de somnolenta a soferilor), dar nu numai.

Copiii mici, pentru care un drum este si asa obositor, pot avea reactii „secundare” – raul de drum, nervozitate accentuata – care pot distrage atentia soferului.

Anumite jucarioare pot face timpul sa treaca mai usor, dar nu luati cu voi obiecte care se pot constitui in proiectil sau prea galagioase. La un drum lung, este indicat sa faceti pauze – sa va mai puteti dezmorti, sa mergeti la baie etc.

Nu faceti asta la drum
Cand copiii sunt plictisiti, nu mai au stare (atentie, scaunul de masina este obligatoriu!), si este o mare tentatie pentru ei sa se desprinda din scaun, sa se catere pe el, sa priveasca pe geamul din spate – toate aceste manevre sunt foarte periculoase.

Daca bebelusul plange, mama, de asemenea, va fi tentata sa-l ia din scaunul lui, sa-l tina in brate – insa aceasta manevra presupune riscuri serioase la cea mai usoara frana sau incercare de a ocoli vreun obstacol (o groapa, de exemplu).
 

Citeste continuarea in revista BABY – mai.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista