La limita puterii

Inca de cand suntem gravide ne ingrijoram – „oare voi fi o mama buna? Voi fi in stare sa imi cresc copilul asa cum trebuie? Cum voi face eu fata acestei provocari? Ce ar trebui sa fac pentru a fi o mama perfecta?. De aici pornesc problemele.


Numai bunul Dumnezeu stie ca aceste ingrijorari nu sunt degeaba, exista o multime de motive de neliniste – lipsa controlului asupra situatiei, teama de a-ti sacrifica propriile ambitii pentru copilul ce va veni, teama de a te transforma in mama ta, ingrijorarea fata de felul in care se va schimba relatia cu sotul, teama de a realiza, uneori prea tarziu, ca nu esti genul de femeie care sa fie numita „mama. Este usor sa iti lasi imaginatia sa o ia razna pe acest subiect.

Din pacate, nu prea exista teste de aptitudini pentru a fi mama. Nu prea stii cum te transforma viata, copilul, contextul. Foarte multe femei  care nu agreeaza copiii devin mame extraordinare, foarte iubitoare cu puii lor, iar altele, care pa­­­­reau intruchiparea maternita­­­­­tii, devin distante si nepasatoare.

Ce asteptari ai, ce fel de mama aspiri sa fii? O mama extraordinara, desigur, ca un in­­­­­­ger, sau, poate, o mama severa, care face strict ce e mai bine pentru copil, nu conteaza riscurile si disciplina care trebuie impusa pentru asta? Sau o mama care lasa lucrurile sa curga si vede ea ce face pe masura ce trece timpul?

Citeste continuarea in revista BABY, editia decembrie 2011!
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista