„La pieptul tau, mama” – Dana Nalbaru vobeste despre alaptare

Intr-o postare facuta pe blogul sau, Dana Nalbaru vobeste deschis si sincer despre alaptare si despre lupta pe care a dus-o pentru a-si putea alapta copiii.

La Sofia, primul sau copil, Dana Nalbaru a intampinat foarte multe greutati si a trecut prin foarte multe incercari care au doborat-o.

„Facusem febra mare, abia ma puteam tine pe picioare pentru ca eram foarte slabita si ne chinuiam toti. […] Pe langa dureri aveam si sentimentul de vinovatie ca nu fac ce trebuie, ca eu nu pot ca celelalte femei si eram pe punctul de a intra intr-o mare depresie. […] Am acceptat faptul ca sanii mei sunt ca piatra, vineti si ca nu iese nimic din ei iar cand am facut febra mare am oprit lactatia si am trecut pe lapte praf. Experienta cu Sofia fusese traumatizanta pentru mine”

O data ce se sarcina sa cu Kadri se apropia de termen, Dana Nalbaru povesteste ca trauma prin care a trecut in urma cu cativa ani cu Sofia, i-a revenit in minte si a inceput sa o bantuie.

De aceasta data insa, lucrurile au stat cu totul diferit. „Imi tot repetam in minte ca voi reusi sa alaptez, eram foarte motivata si cand am nascut l-am pus la san si el a inceput sa traga cu putere. In cateva zile eram asa acomodata si incantata ca el papa bine, ca pe mine nu ma dureau sanii si aveam senzatia ca facusem asta de nu stiu cate ori.”

Desi a trecut de varsta de un an, micutul Kadri este inca alaptat „E momentul lui de pace, momentul nostru in care ne conectam si vorbim doar din priviri. Il inteleg atat de bine! Stiu ca inca nu e pregatit sa renunte la san si nu il voi forta.” povesteste Dana Nalbaru.

In postarea sa, Dana Nalbaru atinge si subiectul sensibil al alaptarii in public „…desi ma cunoaste multa lume nu ma feresc deloc sa il alaptez pe Kadri in public. Stiu ca sunt unii oameni deranjati si care judeca aspru femeile care fac asta, dar eu le incurajez pe toate sa nu se simta prost pentru ca nu fac un lucru gresit. Nu imi etalez sanii ostentativ si am grija sa fiu discreta cand il pun pe Kadri sa pape dar nu mi-e rusine daca cineva se holbeaza la mine”

 

Dana nalbaru alapteaza kadri

 

 

In incheiere, Dana Nalbaru lasa un mesaj superb pentru toate mamicile „E un timp pentru toate si cand copilul e asa mic el trebuie sa fie in locul in care se simte cel mai in siguranta… la pieptul tau, mama!”

Sursa: dananalbaru.ro
Foto: dananalbaru.ro; Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie