La plajă cu cei mici: 3 lucruri de care trebuie să ții cont

Anotimpul estival este așteptat de toți, dar mai cu seamă de copii. Fie că alegi o destinație discretă, ori un hotel în Cap Aurora pentru a petrece o vacanță de calitate, cei mici au astfel ocazia de a se bucura de întâlnirea cu marea.

Zona litoralului este căutată vara mai ales pentru aerosolii naturali, recunoscuți pentru efectele de îmbunătățire a sănătății căilor respiratorii. Pentru un efect optim, specialiștii ne recomandă plimbările pe plajă chiar la începutul zilei – în primele 3 ore după răsăritul soarelui – și seara, în prima oră după apus. Pentru efecte optime, cura marină ar trebui să fie alcătuită din cel puțin 10 zile – ideal 18 – și să aibă loc minim o dată pe an.

În asemenea condiții, este necesar să te pregătești din timp, mai ales dacă ajungi la plajă cu cei mici. Pentru a-ți veni în ajutor, îți prezentăm mai jos 3 sfaturi esențiale pentru vacanță.

Optează pentru bagaje smart.

Soare, nisip, spații largi, persoane străine în jur, griji față de copii… Panică, stop! Atunci când știi că vei pleca la drum cu cei mai iubiți și mai neastâmpărați membri ai familiei, organizarea este salutară. Ne referim atât la aspectul logistic, dar mai ales la cel care ține de confort – mai bine planifici din timp ce anume trebuie să iei în bagaje, decât să împachetezi aproape tot ce ai adus pentru întreg sejurul. În funcție de vârsta și specificul personal al fiecărui copil, îți va fi de ajutor să stabilești o listă a minimului necesar pentru intervalul de petrecut la plajă: loțiune solară, apă, schimburi, hrană, jucăriile aferente. Astfel te vei putea bucura în tihnă de acest concediu, fără a-ți acumula stresul unui du-te-vino al genților de plajă arhipline.

Împrieteniți-vă cu natura!

Cine este mai bun prieten al turistului pe plajă: soarele, apa, briza, umbrela sau nisipul? Răspunsul perfect nu există, deoarece aceste elemente se completează reciproc în „rețeta' unei vacanțe reușite pe litoral.

Oricât de dornici ați fi să prindeți bronzul ideal, este obligatoriu să vă protejați împotriva razelor din ce în ce mai intense ale soarelui. Așadar, crema de protecție cu factor cât mai înalt, mai ales pentru cei mici, precum și accesoriile care acoperă capul – și umerii, dacă pielea este sensibilă – vă vor fi principalii aliați.

Pe de altă parte, valurile atrag copiii ca un magnet. Se poate ca, în primele clipe când iau contact cu marea, cei mai mici să se arate reticenți; însă, după ce „prind gustul' jocului cu apa, îți garantăm că nu vor mai vrea să o părăsească. Oricare ar fi alegerea, este important să rămâi alături de ei, pentru a evita evenimente nedorite.

În ceea ce privește nisipul, acesta reprezintă o materie foarte apreciată de copii. În plus, contactul cu textura sa granulată ajută la dezvoltarea activității cerebrale, a motricității fine, a simțului tactil. Mare atenție, însă, căci mânuțele harnice pot aduce nisip în zonele sensibile – ochi, nas, urechi etc. – ducând la formarea de iritații. Joaca atent supravegheată face bine inclusiv celor din jur, care nu riscă să fie împroșcați cu nisip în căutarea comorii fantastice, de exemplu.

Distracția e mai sănătoasă fără excese.

Oriunde te-ai afla, îți recomandăm să fii un părinte protector, fără a pune presiune pe cei mici să stea perfect cuminți. E vacanță, au dreptul să zburde, să experimenteze, să se încarce cu fericire. În loc să-i mustri permanent, mai bine intri în ritmul lor – astfel ești cu ochii pe ei fără a deveni gardian strict și știi exact ce li se întâmplă atunci când au chef de joacă.

Extremele nu sunt deloc sănătoase, deci nu exagera nici cu lăsarea celor mici absolut în voia lor, căci o clipă de neatenție poate duce la situații de criză, precum ingerarea unor obiecte găsite în nisip, accidentarea în apă, deranjarea vecinilor, chiar îndepărtarea de familie fără ca aceasta să-și dea seama. Enumerarea aceasta e suficientă, credem că ai prins ideea!

Prezența la mare nu este doar despre distracție, ci și despre sănătate, după cum am amintit deja. Vitamina D asimilată cu ajutorul razelor soarelui susține creșterea echilibrată a organismului și previne o serie întreagă de patologii. Cu toate acestea, pe plajă este extrem de important să iei toate măsurile de precauție necesare pentru a-ți proteja copilul de expunerea excesivă la soare. În definitiv, „paza bună trece primejdia rea' și face loc unor amintiri cu adevărat frumoase. 

Sursa foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton