„Labirintul Umanitar”, prima actiune de informare ECHO din Romania

Cand vine dezastrul, cine o sa ajute? Aceasta este intrebarea lansata de campania de informare demarata in Romania de catre Departamentul Comisiei Europene pentru Ajutor Umanitar (ECHO).

In fiecare an, in afara granitelor Uniunii Europene, conflictele armate, secetele si cutremurele declanseaza crize umanitare.

In fiecare an, milioane de oameni se trezesc fara adapost, hrana, apa sau ingrijire medicala.

ECHO si-a asumat un angajament pe termen lung, acela de a ajuta victimele acestor dezastre, devenind unul dintre cei mai mari donatori de ajutor umanitar din lume.

ECHO este expresia concreta a felului in care Uniunea Europeana intelege sa ii sprijine pe cei care au nevoie de ajutor, oriunde in lume.

Acesta este mesajul Labirintului Umanitar' pe care il lansam astazi pentru vizitatori', a declarat Raphaël BRIGANDI, ofiter de presa in cadrul Departamentului Comisiei Europene pentru Ajutor Umanitar.

ECHO a dezvaluit aceasta campanie catre publicul larg in ziua de 15 mai, in timpul Noptii Muzeelor.

Cei care au vizitat unul dintre cele patru muzee partenere, Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Geologie, Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul National de Arta Contemporana, au avut sansa sa vada unul dintre cele patru module ale Labirintului Umanitar.

Fiecare modul este dedicat unui dezastru major care provoaca victime de-a lungul globului: cutremure, conflicte armate, inundatii, foamete; modulele sunt ilustrate cu fotografii, scurte inregistrari video si efecte audio.

Pe 17 mai, toate cele patru module au fost reunite in Parcul Herastrau, in Insula Trandafirilor, recreind intregul Labirintul Umanitar care va fi deschis pentru vizitatori pana duminica, 23 mai. Cei care viziteaza labirintul in decursul primelor doua zile vor fi, de asemenea, martorii unui experiment neasteptat.

Lucian Mandruta, binecunoscutul prezentator TV, va locui timp de doua zile si o noapte in cortul Crucii Rosii, amplasat in fata labirintului, experimentand aceleasi conditii cu care se confrunta un refugiat: ratii alimentare limitate, lipsa de acces la apa curenta sau caldura, lipsa mijloacelor de comunicare.

Crucea Rosie Internationala este unul dintre principalii parteneri ai ECHO in domeniul ajutorului umanitar, iar Crucea Rosie Romania colaboreaza cu ECHO in cadrul acestei campanii locale.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri