Lansare ARBACS (Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem)

S-a lansat ARBACS (Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem)

Organismul uman este format din peste 200 de tipuri de celule diferite, toate provenind dintr-o singura categorie de celule, celulele stem. In viata intrauterina, celulele stem  sunt responsabile de formarea si dezvoltarea fatului, iar dupa nastere de reinnoirea si de repararea tesuturilor si organelor.

Pe 27 martie s-a lansat Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS). Evenimentul a avut loc in Bucuresti, hotel Intercontinental.

ARBACS este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitica si independenta, care isi propune sa fie un partener de incredere al autoritatilor din domeniul sanatatii si al comunitatii medicale, contribuind activ alaturi de acestia la crearea unui sistem de sanatate performant.

ARBACS a fost infiintata in anul 2012 la initiativa a trei companii  de celule stem: Biogenis, Cord Blood Center si Stem SURE.

ARBACS este prima organizatie non-guvernamentala la nivel national care va promova si apara desfasurarea in cadrul legal precum si pe principii morale, etice  si stiintifice a activitatii companiilor care se ocupa cu stocarea celulelor stem.

Biogenis, Dr. Dorin Pirciog: Consideram aparitia ARBACS un moment de referinta chiar pentru istoria sistemului de sanatate national. Recoltarea de celule stem este un domeniu de viitor pentru sistemul medical si pentru sanatatea oricarui popor care doreste sa aiba un viitor fericit pentru cetatenii sai'.

Scopul infiintarii ARBACS este de a facilita accesul cat mai multor viitori parinti din Romania la sanatatea copiilor lor prin informarea corecta si continua asupra celulelor stem, dar si de a promova  un serviciu de calitate europeana, precum si responsabilitatea morala a membrilor sai in fata viitoarelor mame si a familiei, medicilor si a tuturor celor implicati in actul miraculos al nasterii, alaturi de angajamentul ARBACS de a sprijini societatea medicala din Romania pentru a face din recoltarea de celule stem un serviciu medical cat mai accesibil.

Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu: ' Eforturile noastre conjugate de a avea o asociatie care sa ne promoveze activitatea, ARBACS, s-au concretizat astazi si credem ca acest demers este benefic pentru sanatatea generatiilor viitoare.'

ARBACS are ca deziderat o buna colaborare cu autoritaile competente in domeniu (Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala de Transplant, Registrul Public al Donatorilor Onorifici de Celule Stem si, cu alti parteneri de dialog (organizatii medicale, civice, umanitare) si cu media in vederea dezvoltarii pe baze corecte si clare a acestui domeniu de varf, in Romania si pe plan mondial.

Stem SURE, Dr. Bogdan Ivanescu: Dincolo de orice interes comercial, primeaza interesul medical. De aceea ne dorim sa promovam si ajutam toate agentiile de celule stem pentru a avea cele mai inalte standarde, la nivel european, pentru toti pacientii din tara noastra.'

www.arbacs.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri