Lasagna cu vinete după rețeta lui Jamie Oliver

Profită de vinete și pregătește o lasagna cu vinete după rețeta celebrului Jamie Oliver. Este o mâncare gustoasă, dar și foarte sănătoasă, vinetele având proprietăți anticancerigene și fiind bogate în potasiu, calciu și magneziu (mineral esențial pentru sănătate sistemului nervos).

 

Ingrediente

3 vinete

3 cătei de usturoi

Un ardei iute

6 linguri de ulei de măsline extravirgin

400 g de roșii (tăiate cubulețe)

o linguriță oțet balsamic

câteva frunze de busuioc proaspăt

o jumătate de cană de parmezan

6-8 foi de lasagna

 Mod de pregătire

Preîncâlzește cuptorul la 200 de grade. Ține la aburi vinetele timp de 30 de minute, deasupra unui vas în care fierbe apa, apoi folosește o lingură pentru a scoate miezul vinetelor și taie-l în bucăți. Călește vinetele, împreună cu puțin usturoi, cimbru și ardeiul iuite în ulei de măsine, timp de 10 minute.

Adaugă cubulețe de roșii, apoi oțetul balsamic și jumătate din frunzele de busuioc proaspăt, tocate în prealabil. Lasă totul la foc mic timp de 10 minute, până amestecul scade și se îngroașă.

Pune un strat de vinete în tavă, presară o parte din parmezan, apoi adaugă un strat de foi de lasagna. Alternează straturile de vinete și foi de lasagna până când tava se umple. Adaugă restul de parmezan și frunze de busuioc și stropește cu puțin ulei de măsline. Dă la cuptor timp de 25-30 de minute, până când prinde o crustă aurie.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Preparate de baza