Laura Cosoi, rețeta sănătoasă de lasagna cu ingrediente care cresc imunitatea copiilor

Laura Cosoi (39 de ani), mamă a două fetițe Rita (3 ani) și Vera (1 an), a povestit pe blogul ei ce face ea în sezonul rece pentru a le crește imunitatea micuțelor. Actrița a mărturisit că le oferă fetelor la o alimentație diversificată, se asigură ca ele să fie  hidratate optim și le lasă să facă zilnic cât mai multă mișcare.

„Încă de când era Rita foarte mică, mai ales toamna, am fost atentă la alimentele pe care le introduc în meniu, pentru că sunt convinsă că mâncarea pe care o avem pe masă se poate transforma în ‘medicament natural și extrem de eficient pentru creșterea imunității.

E anotimpul virozelor, pandemia văd că nu se mai termină odată, așa că întărirea imunității copiilor este una dintre prioritățile mele în perioada asta.  Am grijă ca alimentația să fie cât mai diversificată, le dau multe crudități, fructe și legume ca atare sau smoothie-uri și sunt atentă la hidratare. În plus, le las să se joace afară în fiecare zi', a scris Laura în mediul online.

Citește și: Laura Cosoi, trei rețete ușor și rapid de făcut pentru copii

Artista a dat apoi și câteva exemple de rețete care au rol de creștere a imunității fetițelor precum: sirop de cătină cu miere și ghimbir, bulete cu grâu germinat cu nuci și miere, lasagna de clătite cu brânză de vaci și spanac la cuptor, dovleac umplut cu carne de vită la cupor, sau slata caldă de fasole verde cu broccoli și ciuperci.

Haideți să descoperim rețeta Laurei Cosoi de Lasagna cu brânză de vaci și spanac la cuptor.

Laura spune că nu numai citircele și mierea sunt benefice pentru creșterea imunității, ci și anumate lactate precum  iaurtul, chefirul, dar și branzica de vaci.

De câte ori îmi rămân clătite, nu le arunc, ci le umplu cu diverse compoziții și le dau la cuptor. Clătitele cu brânză de vaci și spanac plac în general copiilor, iar combinația e bună pentru creșterea imunității', a explicat actrița, iar apoi a prezentat rețeta.

Ingrediente:

  • 1 pungă spanac congelat
  • 1 legătură ceapă verde
  • 250 g brânză de vaci
  • 1 iaurt grecesc
  • 2 linguri ulei măsline
  • 2 linguri parmezan
  • 6 – 8 clătite
  • 4 ouă

Mod de preparare:

Se pun într-o tigaie încinsă ceapă verde tocată mărunt și spanacul și lasă să se înăbușe. Când sunt gat, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit. Se amestecă brânză de vaci cu cele trei ouă, cu spanacul, ceapa, ½ de cutie de iaurt și o lingură de parmezan. Apoi, se unge o formă termorezistentă cu unt și se pune un strat de clătite, unul de compoziție de spanac și brânză, ultimul strat fiind din clătite. Se bate bine un ou cu iaurtul rămas și restul de parmezan și se toarnă deasupra. Tava se dă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ jumătate de ora, până se rumenește.

Poftă bună!

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare