Legea pentru prevenirea si combaterea violentei adoptata in Senat

Legea pentru prevenirea si combaterea violentei adoptata in Senat in sedinta plenului de ieri, marti, 10 aprilie 2018.

Senatul a adoptat tacit in sedinta plenului de marti, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea legii 2017/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie. Vestile insa nu sunt bune intru-cat, propunerea prevedea ca raspunderea penala in cazul impacarii partilor poate fi inlaturata daca agresorul este la prima abatere.

Astfel ca <Prima bataie e rupta din rai>>, asa cum a fost denumit de Adevarul.ro, protejeaza agresorul, atat timp cat acesta se afla la prima abatere de acest gen si cat timp persoana agresata isi va retrage plangerea.

Legea pentru prevenirea si combaterea violentei adoptata in Senat tacit

„Impacarea partilor inlatura raspunderea penala doar in cazul primei sesizari sau plangeri penale de catre victima sau orice persoana care constata actul de violenta, se arata in propunerea legistrativa initiata de UDMR.

Legea pentru prevenirea si combaterea violentei adoptata in Senat, este in defavoarea partilor vatamate, avand in vedere ca un copil agresat si abuzat care isi face curaj sa isi reclame parintii, daca isi retrage plangerea (sau este fortat sa o faca) va fi obligat sa se intoarca la aceeasi parinti care l-au abuzat, fara ca importiva acestora sa fie luate niciun fel de masuri. Acelasi lucru se poate intampla si cu o femeie agresata de sot.

Incidenta violentei domestica in Romania

Din pacate, in Romania, incidenta violentei domestice a crescut in mod alarmant in ultimii ani.

Conform Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse, in perioada 2009 – 2016, s-au inregistrat 102.882 de cazuri de violenta domestica. Doar in anul 2016, Agentia Nationala pentru Egalitate in Sanse a inregistrat nu mai putin de 13.019 cazuri, dintre care 2.053 erau femei, 165 barbati si 10.798 copii.

Situatia este cu atat mai dramatica, cu cat, acesta nu sunt date complete ci prerezinta doar numarul victimelor violentei domestice care au solicitat si au beneficiat de servicii sociale.

 

Surse: Adevarul.ro; Agentia Nationala pentru Egalitate in Sanse; Senat.ro
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau