Libertatea prezintă Kendama Crackle Pill. Ce este Kendama?

E noua nebunie în materie de jucării! Ziarul Libertatea prezintă Kendama Crackle Pill! Luni, 11 septembrie, la un preț special, numai 39.99 de lei.

 Ce este Kendama?

 Kendama este un joc de îndemânare tradițional japonez. Deși în Japonia jocul kendama este popular de mai bine de 300 de ani, în România a început să fie cunoscut abia de șapte- opt ani.  Jocul este format dintr-o piesă de obicei din lemn, formată din țepușă, cupe și o bilă legată cu ață. În ultima vreme, jocul se bucură de multă popularitate în rândul copiilor și adolescenților de pe plaiurile mioritice și este tot mai căutat.

 Jocul este format dintr-o țepusă (けん, ken) și o bilă, (玉, tama) care în limba japoneză înseamnă dama; mai este formată dintr-o bucată de ață care este atașat kenul de dama de aici Kendama. Kendama este un joc de îndemânare care are un impact foarte mare în zilele noastre.

 Cu toate că există mai multe forme a ceea ce se numește astăzi ken­­dama,varianta finală a jucăriei a fost desenată de Issei Fujiwara în anii `70. Acesta a pus bazele Asociației Kendama din Japonia (JKA) în anul 1975 și imediat după aceea a stabilit atât regulile jocului, cît și sistemele de notare care au fost fo­losite ul­terior în competiții.

 Kendama Crackle Pill apare luni, 11 septembrie, numai cu ziarul Libertatea.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din 8 - 12 ani