Libertatea și editura Litera lansează campania “Linişte, copiii citesc!”

Sondajele internationale ne plaseaza la coada Europei in ceea ce priveste consumul de carte. Avem sub 5 euro/cap de locuitor/an cheltuiti pentru cumpararea de carti si o valoare totala a pietei de 60 de milioane de euro/an. Prin comparatie, piata de carte din Ungaria este de 200 milioane de euro, cea din Italia, de 1 miliard de euro, iar cea din Germania, de 7 miliarde de euro. In acest context, ziarul Libertatea, impreuna cu editura Litera, lanseaza campania Liniste, copiii citesc!' – o serie de actiuni care au drept scop impulsionarea lecturii.

Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret, sărbătorită astazi, este cel mai potrivit prilej pentru a da startul campaniei Liniste, copiii citesc!', prin intermediul căreia cititorii noştri din grădiniţe, şcoli şi licee vor avea parte de o surpriză care, cu siguranţă, îi va bucura: cate o carte cadou, din partea ziarului Libertatea si a editurii Litera.

 

Din 1967, Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret este sarbatorita în toată lumea pe 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Inspiraţi de dragostea lui pentru cărţi şi frumos, să învăţăm copiii să iubească lectura şi minunata lume a cărţilor.

 

 12.000 de cărți oferite 

De pe 2 până pe 11 aprilie, holurile a 25 de grădiniţe, şcoli şi licee din Bucureşti vor fi împânzite cu mii de cărţi care vor fi dăruite copiilor şi elevilor. In total, sunt aproximativ 12.000 de carti oferite de Libertatea si Litera, in cadrul campaniei.

Titlurile implicate in campanie fac parte din colecţiile consacrate de literatură pentru copii şi tineri – Biblioteca pentru toţi copiii, Casa nopţii de P.C. Cast şi Kristin Cast, Otrăvurile din Caux de Susannah Appelbaum, Aripi de Aprilynne Pike, Acvila legiunii a IX-a de Rosemary Sutcliff, Captiv în labirint de James Dashner, seria de poveşti Tom şi Jerry,  dar sunt şi utile pentru şcoală – Dicţionar de termeni explicativi al limbii române, Dicţionar de sinonime, Dicţionar ortografic, Poezii de Mihai Eminescu, Hagi Tudose de Barbu Delavrancea, Teatru de Ion Luca Caragiale.

Campania debuteaza astazi, la Colegiul Naţional Matei Basarab' din Bucureşti, şi va continua săptămâna viitoare în 24 de gradinite, scoli si licee, integrandu-se programului naţional Şcoala altfel.

 

Ne dorim ca volumul oferit în dar fiecărui copil să reprezinte o bucurie pentru cei care iubesc deja cărţile, sau un prim pas către universul minunat al imaginaţiei transpusă în cuvinte pentru cei care nu au încă această obişnuinţă.

* * *

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri