Limbajul trupului vorbeşte despre tine!

Limbajul trupului – îl folosim cu toții și, câteodată, spune despre noi mai mult decât cuvintele. Este modul nostru subconstient de a-i lăsa pe ceilalți să ne afle gândurile, folosind numai câteva mișcari sau o anume atitudine. Orice gest mărunt, cum ar fi netezirea părului sau încrucișarea picioarelor, poate spune despre noi mai mult decât un discurs întreg.

Iata cateva mici secrete care te ajuta sa citesti gandurile celor din jur si sa le comunici ceea ce simti, fara multe vorbe…

Fă-mi loc, te rog!

  • In jurul fiecaruia dintre noi, exista o zona pe care o numim spatiu personal', in care nu lasam pe oricine sa patrunda. La locul de munca, oamenii tind sa-si apere' spatiul personal o data cu statutul profesional.
  • Invadarea barierei invizibile este un incident care poate pune in pericol o relatie de serviciu. Persoanele extravertite tind sa si-i apropie pe ceilalti, in timp ce introvertitii prefera sa-i tina la o distanta de cel putin o lungime de brat.
  • Barbatii sunt mai putin sensibili cand este vorba de invadarea spatiului personal', mai ales cel al femeilor, si, adesea, par sa nu isi dea seama de disconfortul pe care il creeaza colegelor, printr-o apropiere exagerata.

Strategii la locul de muncă

  • In timpul unui interviu pentru obtinerea unui post, mesajele transmise cu trupul pot face uneori o impresie mai puternica decat ceea ce spui. Specialistii considera ca limbajul trupului este cel care ofera o idee generala asupra increderii in sine.
  • Cei care nu-si privesc interlocutorul in ochi trimit, de la inceput, semnale negative. Pare de necrezut, dar unii oameni uita pur si simplu sa-si arate interesul fata de conversatie; daca sunt cu adevarat interesati, dau din cap, pastreaza contactul vizual si, mai ales, nu… casca.
  • O privire intensa poate fi interpretata ca agresiva sau prea intima si, deci, stanjenitoare. Nici persoanele intepenite in fotoliile lor, cu fete impasibile, nu sunt cea mai agreata priveliste.
  • Incearca sa adopti o atitudine suficient de relaxata, cat sa te simti confortabil si sa ai un comportament firesc. Cateva miscari ale mainii sunt binevenite, intrucat ele denota deschidere si entuziasm.
  • Ai grija sa nu exagerezi, deoarece miscarile prea ample sfarsesc prin a abate atentia de la subiectul discutiei.
  • O strangere de mana puternica face intotdeauna o buna impresie, in timp ce o mana moale, fara vlaga, sugereaza timiditate.

Jocul de-a puterea

Ai colegi care striga la tine, te intrerup in timp ce vorbesti la telefon, se asaza sau se intind pe biroul tau? Acestea sunt tactici folosite pentru a te intimida.

Ticuri demascatoare

Exista o gama larga de gesturi care demasca nervozitatea: clipitul des, jocul cu accesoriile (colier, margele, cercei, inele, bratari), rosul unghiilor, etc. Aceste obiceiuri te ajuta sa faci fata situatiei, dar distrag atentia auditoriului de la ceea ce spui.

Știi să citești în gesturi?

  • Cu ochii pe colegi: Privitul in ochii colegilor denota faptul ca esti prietenoasa si increzatoare, in timp ce evitarea privirii celorlalti sau fixarea unui punct din podea le poate sugera ca ai prefera sa eviti discutia.
  • Mesaje negative: Gesturile care nu fac o buna impresie includ: pozitia incrucisata a bratelor sau a picioarelor, batutul nervos al darabanei' in masa, pacanitul pixului in timpul intalnirilor. Acestea indica nervozitate sau plictiseala.
  • Semnale incurajatoare: Arata-ti interesul mentinand contactul vizual cu interlocutorul, aplecand usor capul intr-o parte, spre inainte, pentru a-i arata ca asculti cu atentie si ca abia astepti sa auzi ceea ce ti se spune.
  • Atentie insa la mesajele mixte: picioarele incrucisate numai in zona gleznei, genunchii lipiti, inclinati in directia opusa talpilor, si mainile framantate in poala indica o atitudine de nervozitate sau teama si, uneori, pot sugera ca nu esti de acord cu ceea ce spune celalalt.

Citește continuarea articolului aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie