Lipsa de magneziu la copii

Mai mult de jumătate dintre copii consumă alimente cu conținut scăzut în magneziu, arată studiile. Uite cum afectează lipsa de magneziu sănătatea și dezvoltarea copiilor.

Lipsa de magneziu conduce la o mulțime de tulburări în organism. Copilul cu deficit de magneziu este impulsiv, agitat excesiv, dar, paradoxal, mai tot timpul obosit, se concentrează cu dificultate, nu este atent, are probleme de memorie și nu se poate trezi dimineața.

Lipsa de magneziu apare – spun specialiștii- în urma alimentației dezechilibrate, a consumului de sucuri dulci și acidulate, a alimentelor semi-preparate sau de tip fast-food, care, din păcate, sunt preferatele copiilor din întreaga lume, încă de la 2-3 ani.

În prezența deficitului de magneziu, o serie de funcții fiziologice  se perturbă. Echilibrul acido-bazic, contracțiile musculare, stimularea sau inhibarea anumitor enzime necesare pentru buna funcționare a organelor, excitabilitatea nervoasă sau coagularea sângelului sunt cele mai afectate de lipsa de magneziu. În lipsa acestui mineral, nivelul de plumb din organism crește, magneziul fiind responsabil (printre altele) de neutralizarea substanțelor toxixe pentru corp, precum plumbul sau cadmiul.

Magneziul nu este sintetizat sau transformat de organism, așa că aportul de magneziu trebuie asigurat dintr-o alimentație echilibrată (banenele, migdalele, soia, avocado sunt câteva dintre alimentele bogate în magneziu) și, dacă medicul pediatru consideră necesar, din administrarea de suplimente pe bază de magneziu.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton