Locatii de vacanta pentru viitoarele mamici

Ai ramas insarcinata sau iti doresti acest lucru? Insa, ce te faci, vine vara si ca atare, vacanta, iar planurile tale de relaxare par a fi iesit din peisaj?

Ne-am gandit la tine si iti prezentam cateva destinatii pentru viitoarele mamici. Aici, aproape, in Romania.

Iti prezentam trei dintre locatiile potrivite pentru femeile gravide, insa, atentie, nici una dintreele nu poate fi frecventata dupa ce ai depasit trei luni de sarcina.

Iar inainte de a-ti face bagajele, tine cont de sfatul medicului (daca el nu-ti recomanda un sejur in destinatiile prezentate, nu trece peste vorba lui).

Apoi, nu te comporta ca si cum ar fi doar o alta vacanta din viata ta. Fii atenta la dieta – nu-ti schimba obiceiurile alimentare si nici nu gusta din mancarurile pe care nu le cunosti si care iti fac cu ochiul.

De asemenea, nu incerca sa faci multe proceduri medicale care pot sa dauneze, fie tie, fie fatului. Inca un sfat, pe final: nu pleca singura.

Baile Govora – izvoare minerale
In 1879, medicul militar Mircea Zorileanu a fost primul care a recomandat folosirea apelor minerale de la Govora in scop terapeutic. Primele lucrari de captare a izvoarelor dateaza din 1887, cand a inceput si constructia primelor cabine si a doua bazine.

Baile Govora (jud. Valcea) se numara printre statiunile cu ape iodurate bromurate; ocupa locul doi in Europa la acest capitol. Sunt cunoscute ca fiind cea mai eficienta in tratarea afectiunilor respiratorii si ORL.

Ce sa vizitezi: Manastirea Horezu, construita la 1693, este inclusa in patrimoniul UNESCO din 1995, fiind un exemplu rafinat de arhitectura romaneasca. Manastirea „Dintr-un Lemn', datand din secolul al XVII-lea si Ruinele Castrului roman Pons Vetus de la Caineni ar trebui sa fie pe lista ta. Daca esti mai excursionista, te poti plimba pana la Pestera Polovragi.

Calimanesti
Desi in ultima vreme drumul de acces prin defileul Oltului nu a fost in cea mai buna stare, asta nu ar trebui sa te opreasca sa mergi intr-o scurta vacanta la Calimanesti.

Dar doar daca sarcina ta nu a depasit cinci luni. Aici au fost oaspeti de seama, in trecut. Doctorul francez Joseph Caillat in 1854 a fost primul care a analizat apele minerale de aici.

In 1869, imparatul Napoleon al III-lea a urmat o cura cu apa minerala de Calimanesti, tratamentul fiindu-i expediat in Franta.

Apa minerala de la Calimanesti-Caciulata a fost premiata cu medalia de aur la Expozitia Internationala de la Bruxelles.

Ce sa vizitezi: Manastirea Cozia este, fara indoiala, principalul punct de atractie pentru turisti. Este ctitoria domnitorului Mircea cel Batran, care este si ingropat aici. Picturile murale dateaza din anul 1391. Te mai poti indrepta spre Biserica din Ostrov, ctitorita de Neagoe Basarab, construita intre 1518 – 1522, sihastria de la Turnu.

Sovata
Deschisa tot timpul anului, Sovata (jud. Mures) este o destinatie foarte interesanta, mai ales pentru cele care doresc sa devina mamici.

A fost mentionata pentru prima data ca loc tamaduitor in anul 1597, dar abia in 1850 devine statiune in adevaratul sens al cuvantului. Medicii de la centrul de tratament de aici recomanda celor cu probleme de fertilitate

Sovata este renumita pentru lacurile sarate. Cel mai important este Lacul Ursu, unic in Europa, a carui temperatura ajunge pana la 40 – 50°C.cateva proceduri simple. Nu strica sa le ceri parerea odata ajunsa acolo. Daca iti doresti copii, planuieste deplasarea la Sovata imediat dupa ciclul menstrual, in perioada fertila.

Ce sa vizitezi: Pentru ca tot planuiesti o excursie la Sovata acum, vara, e bine sa stii ca e racoare. Asa ca te poti aventura pe dealurile din imprejurimi: Cireselu (912 m), Capela (720 m), Bechis (1 079 m), Dealul Mic si Muntele de Sare. Iti va placea si peisajul, incarcat de paduri de fagi batrani, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi si mesteceni.

Text: Valentina Vuxanovici, Foto: arhiva Edipresse.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton