Locuri de vacanţă care le plac copiilor

Tobogane acvatice, carusele, piscine cu valuri, restaurante cu mâncare pentru cei mici – vara se anunţă palpitantă. Ai de ales între Grecia, ideală pentru plimbăreţi, şi Turcia, all inclusive!

► Hoteluri-castel de la Disney

Piscine de dimensiuni mici, miniclu-buri cu program special în timpul zilei şi cei mai iscusiţi babysitteri satisfac capriciile copiilor în resorturile din Antalya. Permanent sunt antrenaţi într-un joc nou sau dau frâu liber imaginaţiei la orele de pictură. Unele hoteluri au vitamin-bar şi gustări pe plajă,  surse de energie pentru o zi întreagă de joacă. Animatorii sunt oriunde în hotel, la piscine, pe nisip şi vă fac să râdeţi cu poftă. Seara, încep spectacolele tematice pline de culoare, dedicate atât părinţilor, cât şi juniorilor. Nu poate lipsi bălăceala la Dedeman Aqua Park, cu multă verdeaţă şi o grădină cu caişi. Aveţi de ales între toboganele buclucaşe, plimbarea pe Râul Leneş şi şezlongurile aşezate pe stâncă la 25 de metri de mare, de unde priveliştea asupra Munţilor Taurus e splendidă.

► Poze-suvenir de la Aqua Park

O întindere nesfârşită de apă recreează în inima Corfului atmosfera de la Marea Ionică.  locuri de vacanta care plac copiilor 2Simpaticul parc acvatic, Aqualand, unul dintre cele mai mari din Europa, vă aşteaptă la joacă în piscina cu valuri şi la senzaţii tari pe toboganele uriaşe şi pe Râul Nebun. Cea mai palpitantă e Black Hole, plimbarea în colac printr-un tunel cu multe curbe; cum ieşiţi la lumină, vi se fac şi poze, pe care le puteţi cumpăra de la expoziţia aflată la intrare. Zona pentru copii, atent supravegheată de salvamari, se mândreşte cu o corabie a piraţilor plină cu apă, alături de bărcuţe, trambuline şi multe jocuri interactive. Şezlongurile şi umbreluţele sunt gratuite, iar la restaurante veţi găsi paste, mousaka, dar şi deserturi: clătite, gogoşi şi îngheţată. Pentru cei mai mari dintre oaspeţi există un râu de relaxare, ideal după coborârile spectaculoase pe tobogane şi aventura prin tuneluri.

► Insula lui Ulysse şi spectacole cu păpuşi

Alături de cei mici poposiţi în micuţa staţiune Agios Gordios, care se cuibăreşte la poalele unor dealuri acoperite de pini şi vă îmbie cu ape călduţe, deloc adânci. Plaja păzită de două promontorii împădurite e ca un covoraş din nisipuri însorite şi pietri-cele; vă ademeneşte la sporturi nautice, iar tavernele sunt pregătite cu bunătăţi: sardine la grătar şi calamari umpluţi cu brânză. Dacă vă plac aventurile şi copiii sunt mai mărişori, puteţi porni în drumeţii pe Muntele Pantokrator, cel mai înalt din Corfu, iar pentru copii mai mici cele mai potrivite sunt plimbările cu poneii pe litoral. În oraşul Corfu veţi juca v-aţi ascunselea pe străduţele înguste în timp ce vă bucuraţi de îngheţate cu aromatele căpşuni locale şi piersici. Închiriaţi şi o barcă pentru a explora zona de coastă: veţi naviga până în insuliţa Petrokaravo, unde localnicii vă spun multe poveşti şi legende despre stânca din largul mării. Din Paleokastritsa puteţi lua Submarinul galben pentru a vedea peştii şi tot de aici porniţi într-o minicroazieră spre insula unde Ulysse a întâlnit-o pe Nausica. Satele răsună de spectacole cu păpuşi, oferind copiilor posibilitatea de a învăţa cuvinte greceşti şi de a cunoaşte tradiţiile locale.

text: Libertatea pentru femei

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie