„Ma gandesc sa imi dau copilul spre adoptie”

O mamica adolescenta se confrunta cu o decize extrem de dificila si poveste ca atunci cand bebelusul ei s-a nascut a vurt sa il dea spre adoptie insa parintii ei eu facut-o sa se razgandesca.

Nimeni nu spune ca este usor sa fii parinte. O tanara care a ramas insarcinata la varsta de 16 ani cere ajutorul online dupa ce recunoaste ca se gandeste sa isi dea spre adoptie fiica in varsta de 3 ani.

Mamica, ce a dorit sa isi pareze anonimatul, spune ca a descoperit ca este o lupta grea pentru a fi un „parinte bun” si se intreaba daca oare nu este mai bine sa ia decizia sfasietoare de a-si da spre adoptie fiica.

„Fiica mea are 3 ani si sunt o mama adolescenta. Este gresit ca ma gandesc sa o dau spre adoptie pentru ca ea sa aiba o viata mai buna? Am 20 de ani. Am luat decizia de a pastra sarcina cand aveam 16 ani. Am luat serios in cosiderare sa o dau spre adoptie cand s-a nascut insa familia m-a indrumat sa o pastrez si au promis ca ma vor ajuta. Acum realizez cat de greu este sa fii un parinte bun, sa ii pot furniza tot ce are nevoie si in plus fara ajutorul familiei”

Postarea ei a generat sute de raspunsuri din partea oamenilor care voiau sa o ajute si care i-au oferit niste sfaturi foarte bune pentru ea.

Mady Keim, consultat in cresterea copilului si expert in sanatatea mentala a copilului i-a raspuns: „Ai intrebat daca este „gresit” sa te gandesti sa o dai spre adoptie. Asta depinde in totalitate de motivul pentru care vrei asta si de ceea ce iti doresti si speri pentru ea.

Primii 5 ani din viata unui copil sunt esentiali in stabilirea multor lucruri insa cel mai important dintre aceastea este relationarea. Sa dai spre adoptie un copil aflat la varsta de 3 ani este un proces mult mai dificil decat pentru un copil nou-nascut, asa ca iti recomand sa lucrezi cu un asistent social competent si sensibil care sa va poata sustine emotional atat pe tine, cat si pe copilul tau.

Daca aceasta va fi decizia ta finala, asigura-te ca ultimul cadou pe care i-l faci copilului tau este acela de a face acest lucru exact asa cum trebuie. Nu fugi si nu intoarce spatelepentru ca este prea greu pentru tine, fa ceea ce ea are nevoie pentru a trece cu bine prin acest proces de tranzitie. In final, aceasta nu este o intrebare care isi poate gasi raspunsul aici, te invit sa iti gasesti un terapeut cu care sa discuti despre aceste ganduri pe care le ai.

Este o treaba foarte importanta cu foarte multe intrebari ce au nevoie de raspuns. Gaseste pe cineva calificat care sa te poata ajuta sa raspunzi tuturor acestor intrebari. „

Un alt utilizator, Bruce, tata a trei copii, a tras concluzia ca mamica defineste „o viata mai buna” gandindu-se la aspectele financiare. Acesta a scris in comentariul sau „Copilul tau va fi mereu cel mai fericit cu tine ca mama lui indiferent de greutatile prin care tu si ea veti trece. Nu imi pot imagina un copil in varsta de 3 ani care sa fie fericit cu „o viata mai buna” in alta parte. Iti recomand sa gasesti o alta solutie, cum ar fi de exemplu, sa imparti chiria si cheltuielie cu un alt parinte singur, pentru ca asa va puteti sprijini recipric.”

Tu ce sfat i-ai oferi acestei mamici?

Sursa: mirror.co.uk
Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau