Mai bine de jumatate din parinti se intorc mai devreme de 2 ani la munca

Tot mai multi parinti revin mai devreme la serviciu din concediul de crestere a copilului, care in mod normal este de 2 ani, potrivit StirileProtv.

Mai bine de jumatate dintre parintii ce au avut concediu de crestere a copilului au revenit mai devreme de doi ani la munca, pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie.

Pentru a beneficia de stimulentul de insertie, parintii trebuie sa revina la serviciu cu cel putin doua luni inainte de incheierea concediului pentru crestere a copiilor.

Parintii sunt incurajati sa se intoarca la munca de stimulentul de insertie

Desi petrec mai putin cu copiii lor, parinti sustin ca cei 650 lei in plus pe luna ii ajuta si ii incurajeaza sa revina mai devreme in campul muncii.

Mare parte dintre parintii care beneficiaza de acest ajutor sunt din mediul urban: Bucuresti, Cluj si Iasi.

Parintii sustin insa ca putini angajatori au amenajate spatii in care parintii sa vina cu copiii in timpul programului, similar cu cresele din SUA, de exemplu, unde parintii pot veni cu copiii la munca, ii pot lasa in cresa si ii pot lua seara si vedea in pauze.

Totusi, cel mai frecvent mamele beneficiaza de intelegere din partea angajatorilor si fie lucreaza de acasa, fie au un program mai flexibil la munca.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie