Mai mulți elevi plecați în tabără în Poiana Brașov au avut parte de câteva zile de coșmar. „A trebuit să ducem doi copii la spital!”

Scandal de proporții între un grup de părinți și proprietarul unei pensiuni din Poiana Brașov. Un grup de 28 de elevi și părinții lor au plătit 2.000 de lei fiecare pentru o tabără în Poiana Brașov, dar s-au ales cu toxiinfecție alimentară și au ajuns la spital cu perfuzii.

Părinții spun că mâncarea ar fi fost gătită cu apă din toaletă. Proprietarul este de negăsit momentan, dar pensiunea a fost închisă de DSP.

La scurt timp după ce au mâncat în pensiune, copiii au acuzat stări de rău.

„Vărsaturi până la deshidratare, glicemie foarte mică. Mi-au zis domnii doctori de acolo, i-au făcut nişte injecţii, perfuzii. Mi-am luat copilul în pătură şi am fugit cu el la Braşov” – a spus tatăl unui copil din tabără, pentru Observator.

Părinții spun că pentru prepararea măncării ar fi fost folosită apă nepotabilă.

„Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna, mai pe scurt. Înţeleg că apa avea un miros ciudat. Apa cu care urma ca ei să se spele pe dinţi, să îşi facă duş, le-a fost şi servită la masă. Nişte crenvurşti care nu prea erau crenvurşti. Li s-a promis muşchi de vită care de fapt era parizer. Chestii româneşti” – a mai spus bărbatul.

„Li s-a făcut rău, au vomitat.”

„A simţit că mirosea mâncarea urât. Nu a putut să se spele pe dinţi pentru că mirosea foarte urât apa şi s-a oprit, nu a mâncat”,  a mărturisit mama unui copil din tabără.

Mai bine de 20 de copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara

„Ce au avut la masă? Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel” –  a spus profesorul organizator, potrivit aceleiași surse.

Administratorul pensiunii nu răspunde la telefon, iar inspectorii ANPC nu l-au găsit în zonă. Tabăra a costat 2.000 de lei de copil, iar în preț erau incluse transportul din București, masa, cazarea, accesul pe pârtie și echipamentele necesare, pentru șase zile. Profesorii spun că avansul a fost plătit de anul trecut.

Foto – capturi video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri