Maini frumoase si in sezonul rece

In sezonul rece pielea mainilor isi pierde din elasticitate, devine uscata si aspra, se descuameaza iar unghiile devin casante, se exfoliza si se rup mult mai usor.

maini, crema de maini, ingrijire maini, frumusete, feminin

Afla ce trebuie sa faci pentru a-ti pastra mainile frumoase si pe timp de iarna.

Reguli:

  • sa ne protejam mainile cu manusi atunci cand suntem expusi la frig,
  • sa folosim manusi de menaj cand spalam vase sau facem diverse activitati casnice,
  • sa folosim o crema de maini hidratanta cel putin in fiecare seara, iar in sezonul rece chiar de mai multe ori pe zi,
  • sa alegem un sapun delicat care sa nu ne usuce pielea dupa fiecare spalare, de cele mai multe ori lucrurile nu stau chiar asa.

Pentru fiecare afectiune exista si remediu, iata ce poti face daca in sezonul rece te-ai ales cu maini uscate, cu crapaturi si piele lipsita de elasticitate:

Pasul 1: Alege un sapun delicat cu un ph neutru, cu exatract naturale care hidrateaza pielea (cum ar fi uleiul de migdale, uleiul de masline, uleiul de arnica etc.) si spala-ti mainile cu apa calda timp de aproximativ 2-3 minute pentru a inmuia pielea.

Pasul 2: Pentru a scapa de pielea uscata si de celulele moarte putem apela la produse care au in componenta lor particule fine abrazive. Exista o multime de produse de acest gen pe piata, iar daca nu ai deja unul, poti folosi cu incredere ingredientele naturale.

Amesteci intr-un bol o mana de zahar cu putin ulei de masline iar apoi aplici acest amestec pe maini si masezi usor. Cand piele mainilor se va inrosi un pic este un semn ca masajul si-a facut efectul iar pielea uscata este indepartata. Clateste-ti mainile cu apa calduta si pregatste-te de urmatorul pas.

Tips: In loc de zahar poti folosi si zat de cafea, sau poti amesteca zaharul cu putin bicarbonat de sodiu – in cazul in care doresti sa scapi de mirosul de alimente (daca ai curtat ceapa, usturoi sau alte astefel de produse).

Pasul 3: Pentru o hidratare optima este bine sa folosesti un ulei hidratant pentru maini imbogatit cu vitamina E. Daca nu ai un astfel de produs, poti apela din nou la cele naturale, cum ar fi uleiul de masline, uleiul de migdale dulci, uleiul din samburi de struguri etc. pe care sa le imbogatesti cu 3 picaturi de vitamina E uleioasa, iar daca vrei sa previi imbatranirea pielii poti adauga si 3 picaturi de vitamina A.

Atentie insa, daca esti insarcinata este bine sa eviti produsele care contin vitamian A deoarece pot produce malformatii. Cu acest amestec iti masezi bine mainile si unghiile, pe care este bine sa le cureti de oja cu o solutie fara acetona pentru ca substantele hidratante din uleiuri sa fie absorbite mai usor. Iti pui apoi o pereche de manusi din bumbac si stai cu ele cat poti de mult. Vei observa cu siguranta diferenta.

Pasul 4: Pentru ca rezultatul sa fie de durata este bine ca in fiecare seara si dimineata sa folosesti o crema hidratanta special creata pentru ingrijirea mainilor.

Pentru rezultate optime alege o crema pe baza de galbenele, musetel, laptisor de matca sau ulei de arnica. O alta varinata ar fi cremele cu extract de unt de shea sau de cacao care sunt foarte hidratante si hranitoare.

Pentru ingrijirea si revitalizarea unghiilor sunt recomandate lacurile tratament imbogatite cu vitamina B5 (acidul pantotenic) si masajul cu ulei de ricin.

Daca vrei sa previi imbatranirea prematura a pielii, alege o crema care contine coenzima Q 10, ulei de catina dar si vitaminele A, E si C care sunt cunoscute ca fiind antioxidante, previn imbatranirea pielii si protejeaza mainile de factori externi – vant, soare, frig, umiditate etc.

 

Text: Simona Prisacariu; Foto: Dreamstime


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda