Malaezia raportează primul caz de poliomielită, după 27 de ani

Un bebeluș de trei luni din Malaezia a fost diagnosticat cu poliomielită. Copilul e primul pacient afectat de această maladie, după o perioadă de 27 de ani. Din anul 2000, poliomielita fusese eradicată în această țară.

Aljazeera scrie că bebelușul era născut în Insulele Borneo. A fost adus la spital cu febră și dureri musculare, iar medicii l-au diagnosticat cu poliomielită. „Copilul e izolat, sub tratament medical, în stare stabilă, însă e dependent de aparate pentru a putea respira”, se arată într-un comunicat emis de directorul general al spitalului, citat de Aljazeera. 

Ultimul caz de poliomielită înregistrat în Malaezia a fost în 1992. 

Medicii încearcă să afle acum cu ce tulpină a bolii e infectat copilul, având în vedere că și în Filipine, la nord de Insulele Borneo, s-au raportat recent primele cazuri de poliomielită, după 26 de ani. 

Anunțul autorităților din Malaezia vine la două luni după ce Organizația Mondială a Sănătății anunțase că a doua dintre cele trei tulpini ale virusului poliomielitei a fost eradicată în lumea întreagă, conform România Actualități.

După eradicarea celor două tulpini, din trei existente, specialiștii anunțau că singura tulpină rămasă activă în lume nu se mai găsește decât în două țări ale lumii, Afganistan și Pakistan.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau