Mama, am serbare

La serbari, copiii de gradinita sau din primele clase de scoala pun in scena mici spectacole. Ei au de invatat rolurile, iar tu ai de facut costumele. Noi te ajutam.

Ingerasul
Ai nevoie de:
– panza alba sau fata de perna alba sau un tricou alb
– gablonturi vechi, esarfe, lant auriu.

Aureola de inger
Nimic mai usor: faci un cerculet din beteala de pom si-l asezi pe capul copilului. Daca nu-ti pare rau, poti sa iti sacrifici cununita de mireasa – in cazul in care o mai ai.

Tunica
Varianta cea mai rapida ar fi sa ai o camasa de noapte alba sau, daca nu, un tricou mare alb, pe care sa cosi o pasmanterie aurie. Sau poti decupa gauri pentru cap si brate dintr-o fata de perna mare.

Aripile
Aripile ingerului nostru sunt facute din carton acoperit cu blana artificiala alba. O solutie mult mai simpla ar fi sa iei o perdea alba de plastic, sa o strangi cu un snur la mijloc si s-o prinzi de spatele tunicii. Prinde cele doua capete de incheietura fiecarei maini, astfel incat atunci cand copilul va intinde bratele sa dea senzatia ca are aripi.

Duhul din lampa fermecata
Pentru pantaloni ai nevoie de un metru si jumatate de catifea. Croieste-i dupa tiparul unor pantaloni de pijama, avand grija sa-i faci putin mai largi si putin mai lungi, astfel incat sa poti face un tiv lat, in care sa treci doua-trei benzi de elastic.

Vesta o poti face extrem de simplu, decupand larg rascroiala unui sacou si tivind taietura.
Daca te incumeti sa croiesti o vesta noua, atunci ai nevoie de o jumatate de metru de stofa si de o jumatate de metru de captuseala.

Esarfa si turbanul sunt joaca de copii: iei un batic, pe care il infasori in talie. Turbanul il faci dintr-un batic mai mare sau dintr-un metru de stamba, il rasucesti in jurul capului, iar la sfarsit il prinzi cu o brosa mare, cu strasuri, sau cu cateva mai mici.

Capitanul Hook sau Muschetarul
Pantalonii pot fi lucrati in modul de-scris in pagina anterioara, la fel si vesta. Lucrurile se complica insa cu camasa.

Ideal ar fi sa ai o camasa alba cu tipar de ie, pe care sa prinzi mansetele si un jabou de dantela. Daca nu ai o asemenea ie, adauga mansete si jabou de dantela unei camasi obisnuite, de culoare alba.

Pantofii cu catarama
Taie doua patrate din carton, cu latura de 5 cm, rotunjeste-le colturile si decupeaza-le centrul, apoi vopseste-le cu aurolac si prinde-le cu cate o agrafa de pantofii copilului.


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice