Mamă, amendată după ce și-a luat copiii în vacanță pentru a sărbători că a scăpat de cancer

O femeie și soțul ei fost amendați cu 800 de lire sterline pentru că și-au luat copiii în vacanță, în timpul anului școlar, pentru a sărbători faptul că a scăpat de cancer.

Katie McDermott a decis, împreună cu soțul ei, Darren, să își ducă copiii într-o vacanță de șase zile pentru a sărbători că s-a vindecat de cancer. Însă acest lucru i-a costat, întrucât femeii i s-a spus că motivele ei nu sunt considerate „circumstanțe excepționale'.

Femeia, în vârstă de 36 de ani, a trecut prin 18 săptămâni de chimioterapie și a suferit o dublă vasectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân, în noiembrie 2017.

Anul trecut, medicii i-au spus lui Katie că s-a vindecat. În octombrie, aceasta a solicitat șase zile libere pentru doi dintre copiii ei, pentru a putea pleca în vacanșă cu ei în luna decembrie.

Darren a primit răspuns de la școală după șapte săptămâni, cu 2 zile înainte de plecare.

Au fost șocați să afle că li se refuzase cererea. Cum nu mai aveau cum să schimbe datele călătoriei, au decis să meragă totuși, în Tenerife, alături de copiii lor.

Când s-au întors acasă au primit o scrisoare de la autoritățile locale. Un tribunal a decis apoi ca cei doi să plătească o amendă de 788 lire sterline pentur că au luat copiii de la școală fără permisiune.

Ei au povestit pentru The Mirror că fiica lor, Ava (5 ani) a primit permisiune de la pleca din partea școlii, iar cea mai mică fetiță, Ella, este încă la grdiniță.

Copiii aceștia s-au descurcat de minune, a fost dificil, dar au mers mai departe. Întotdeauna au mers la școală și și-au făcut temele. Școala a zis că sunt elevi model și ar trebui să fim mândri de ei. Simt că meritau această excursie după ce au trecut prin atâtea. Felul în care am fost tratați este supărător', a declarat Katie.

De asemenea, Darren a explicat că niciodată nu și-au mai luat copiii de la școală și că dacă erau anunțați din timp ar fi schimbat data plecării.

Familia, care se luptă acum cu prebleme financiare, după lupta împotriva cancerului, încearcă să strângă bani pentru a plăti amenda. Potrivit celor doi soți, excursia în Thailanda a fost plătită de prieteni și familie.

Sursă foto: Northfoto


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri