UPDATE: Mama discriminata la cinema: „Ne confruntam cu o discriminare continua si constanta”

UPDATE 7 mai: 

Dupa ce povestea Ralucai, mama din Bucuresti ce a fost discriminata de angajatii unui cinematograf din Bucuresti s-a viralizat, reprezentantii cinematografului au modificat oferta.

”De azi, Hollywood Multiplex lansează NOILE PACHETE FAMILY INSPIRED BY RALUCA

Începând din data de 7 mai 2018, Hollywood Multiplex inaugurează o nouă gamă de pachete FAMILY INSPIRED BY RALUCA. Aceasta conține trei tipuri de pachete, iar unul dintre ele este conceput special pentru a răspunde nevoilor familiilor monoparentale și grupurilor ce includ un singur adult.

De acum înainte, gama de PACHETE FAMILY INSPIRED BY RALUCA va include trei variante:

FAMILY: un adult + un copil; un adult + doi copii sub 12 ani
FAMILY L: doi adulți + un copil sub 12 ani
FAMILY XL: doi adulți + doi copii sub 12 ani”

Si Raluca Zdrobis, mama ce a trecut prin experienta neplacuta la cinematograful cu pricina, a primit cu incantare vestea ca oferta s-a modificat incat si familiile monoparentale sa fie incluse in promotie.

Femeia le-a multumit celor care au ajutat-o sa obtina aceasta victorie, mentionandu-i insa si pe cei care au jignit-o in initiativa sa. Intr-o alta postare, Raluca mentioneaza clar cum, foarte multi dintre cei care au reactionat negativ erau convinsi ca motivul principal pentru revolta sa o reprezenta aspectul financiar.

Mama a lamurit problema si a explicat, inca o data, ca revolta a fost motivata de principiul refuzului si al discriminarii: faptul ca un parinte cu doi copiii nu a putut beneficia de o oferta adresata familiei, ba chiar i s-a spus direct ca nu constituie familie.



O mama din Bucuresti acuza ca ar fi fost discriminata intr-un cinematograf din Bucuresti. Cand a incercat sa cumpere un pachet de bilete pentru familie, aflat in oferta cinematografului, vanzatoarea a refuzat sa ii vanda respectivul pachet, deoarece era prezenta doar mama, iar oferta se adresa familiei formate din mama+tata si unul sau doi copii.

Vanzatoarea i-a explicat clar: „Doamnă, nu înţelegeţi că nu există familii cu un singur adult?”

Raluca Zdrobis, o mama singura din Bucuresti, a vrut sa mearga la film impreuna cu cei doi copiii ai sai, insa a avut parte de momente neplacute:

„Am aflat, cu stupoare, că eu și cei doi copii din dotare nu formăm o familie (…) că trebuie să fie o mamă și un tată ca să se poată beneficia de această ofertă. Și să vedeți motivul halucinant pentru care nicio alt fel de familie nu poate beneficia de oferta lor: familia este formată din mamă, tată și unul sau doi copii…. Atât! Și nici măcar nu glumesc! Acesta a fost argumentul…'

Femeia a incercat sa convinga vanzatoarea ca doi copii si un adult inseamna tot o familie, insa nu a fost cale sa o induplece.

Mama povesteste cum nu a fost cale de intelegere nici cu superioara vanzatoarei, care in cele din urma i-a spus direct ca, impreuna cu cei doi copii, Raluca nu reprezinta o familie:
„Doamnă, nu înţelegeţi că nu există familii cu un singur adult? Familia are doi adulţi şi unul sau doi copii… sau, în cazuri mai rare, mai mult de doi”.

Replica reprezentantilor cinematografului pentru familia Ralucai

Raluca nu a fost atat de deranjata de faptul ca n-a beneficiat de pachetul economic, cat de mentalitatea angajatilor si de faptul ca a fost nevoita sa le explice celor doi copii de ce au fost respinsi si de ce alti adulti nu considera ca ei formeaza o familie.

Mama a depus o plangere la conducerea cinematografului. La scurt timp a venit si replica, insa numai dupa ce povestea femeii s-a viralizat in mediul online.

Prin raspuns, conducerea cinematografului s-a scuzat, sustinand ca pachetele family nu definesc conceptul de familie:

„Este o practică comercială comună pieței operatorilor de cinema din România. În cazul pachetului Family, oferta este valabilă pentru doi adulți și un copil sau doi adulți și doi copii – în cazul celor dintâi, pot fi mamă, tată, bunic, mătușă, unchi, prieteni, apropiați etc. Această ofertă nu definește conceptul de familie și nici nu manifestă o atitudine discriminatorie sau jignitoare la adresa familiei monoparentale.”

Totodata, in raspunsul dat, reprezentantii cinematografului sustin ca vor imbunatati pachetele promotionale din oferta.

Familia Ralucai nu e la primul incident discriminatoriu

Raluca Zdrobis ne-a povestit insa ca nu e singura situatie in care s-a confruntat cu discriminare si idei preconcepute din partea oamenilor: „Ne confruntam cu o discriminare continua si constanta”.

Femeia ne-a povestit ca exista si alte servicii cu oferte speciale pentru familii care insa le-au fost refuzate, din acelasi considerent.
La scoala celor mici, la munca si in alte situatii in care cei trei au avut pretentia sa fie tratati ca o familie, adesea s-au lovit de mentalitati obtuze, ale unor oameni ce au refuzat sa conceapa ca o familie poate avea in componenta un singur adult.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie