Mama pusa la zid, dupa ce a refuzat sa dea bani pentru serbare si cadouri la gradinita

Mihaela Petrescu, o mama din Pitesti, a fost pusa la zid de ceilalti parinti deoarece a refuzat sa se conformeze si sa plateasca 100 lei pentru petrecerea de dupa serbarea de incheiere a anului a copiilor si pentru cadouri luate educatoarelor, potrivit Adevarul.

Femeia are o fetita de cinci ani si jumatate si pentru petrecerea de final de an a copiilor, i s-a cerut 100 lei din partea asociatiei de parinti a gradinitei.

Ceilalti parinti s-au conformat si au dat banii ceruti, in total strangandu-se 2200 lei, o suma ce depaseste cu mult cheltuielile pentru petrecerea copiilor, sustine mama.

Din pricina refuzului de a cotiza pentru petrecere, mama a fost bagata in sedinta si a fost aratata cu degetul, pentru ca a indraznit sa se opuna.

Mai mult, cand femeia a atras atentia asupra aspectului ilegal al organizarii, caci doar 1100 lei din cei 2200 puteau fi justificati, mama a fost invitata sa isi mute copilul la alta gradinita daca nu ii convine situatia.

Dupa ce a amenintat cu sesizarea autoritatilor, casiera asociatiei de parinti a returnat banii necheltuiti, bani care, spune Mihaela, ar fi fost destinati cumpararii de cadouri si atentii pentru educatoare si conducere.

„Nu, de ce să dau şpagă la grădiniţă?!”

Mihaelei i se pare aberant sa fie fortata de ceilalti sa intre in cercul vicios al spagii:

„Cel mai amar gust mi l-au lăsat ceilalţi părinţi, oameni de vârstă cu mine, care poate au fost de atâtea ori nemulţumiţi de corupţia din ţară noastră, care au fost afectaţi probabil măcar o dată în viaţă lor de această şpagă cadou, dar care m-au arătat cu degetul când eu am zis «Nu, de ce să dau şpagă la grădiniţă?!». Mi-am dat seama că în această ţară niciodată n-o să funcţioneze nimic corect. România îşi duce moştenirea cu şpăgari şi lăsat capul în jos mai departe.

Conducerea gradinitei o acuza pe mama ca nu participa la sedinte si ca fetita ei nu e prezenta zilnic: „Doamna Petrescu nu a luat legătura niciodată cu casiera. Este legătura dumneaei cu comitetul de părinţi şi cu casiera. Dânsa a fost plecată din ţară, iar ca frecvenţă la grădiniţă, copilul a venit în jur de 10 zile pe lună, nu mai mult. Doamna n-a participat la nicio şedinţă

In ceea ce priveste banii incasati, gradinita isi declina responsabilitatea si sustine ca parintii sunt cei care se organizeaza in acest sens.

Cutia in care se strang bani de activitati extrascolare

Cutia in care se strang plicurile cu bani, aflata in interiorul gradinitei | Sursa: Adevarul.ro

Mama a avut obiectii si vizavi de modul in care sunt stransi banii pentru activitatile extrascolare. Parintii aduc banii in plic si ii pun intr-o cutie special amenajata, din gradinita.

Asociatia de parinti sustine insa ca pentru banii incasati se elibereaza bonuri fiscale si se tine evidenta lor printr-un tabel.

Mama e constienta ca nu va reusi sa schimbe nimic si ca va fi nevoita sa isi mute copilul intr-o alta unitate de invatamant:

„Ştiu 100% că nu se va schimba nimic şi asta mă afectează cel mai tare. Nu mai contează că mi-am luat super săpuneală de la aceşti părinţi, nu mai contează că mi-am văzut prietenul împreună cu soţia uitându-se la mine cu aceeaşi ochi de dezgust ca ai celorlaţi, nu mai contează că nu voi mai avea încredere să îmi duc copilul la această grădiniţă. Ce ar conta pentru ceilalţi copii ce vin ar fi să se schimbe sistemul ăsta de plătit fără chitanţe şi de dat cadouri sub acoperire, dar asta îmi lasă cel mai amar gust că a fost totul în van'.

Imagine articol: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau