Mami, marti e criza?

Se pare ca avem de trait timpuri ceva mai grele, cel putin pentru o vreme, si vor fi cu atat mai grele pentru familiile cu copii.

Toti parintii isi doresc ca micutii lor sa fie fericiti, sa aiba de toate, sa le poata oferi mancare sanatoasa, haine, jucarii, servicii medicale, vacante.

Toti am vrea sa ii stim feriti de griji si de aspectele dureroase ale vietii. E foarte greu de suportat sa vezi fata amarata a copilului tau atunci cand ii spui ca nu iti permiti sa chemi cativa copii de ziua lui, si abia daca aduni ceva banuti sa ii faci un tort.

Dar cand iti pierzi serviciul, cand ai terminat economiile, stii ca si viata copilului tau s-a schimbat (deocamdata). Cum vor fi copiii afectati de asta? Depinde de felul in care comunicam cu ei despre acest subiect.

„Mami, da’ marti e criza?” – intreaba o fetita cu ochi de peruzea pe mama ei, gandindu-se ca marti ar cam trebui sa plece in tabara si nu e sigura ca mama o va mai lasa sa plece. Cum adica marti? Suntem deja in criza? A, da?

Asta e bine, pentru ca pana acum nu s-a schimbat mare lucru in viata noastra, lucrurile par a fi sub control. Asa crede copilul, pentru ca a reusit pana acum sa traga doar propriile concluzii de la stiri, de la colegii de clasa, copiii de la bloc, din discutiile bunicilor. Ceea ce nu e in regula.

Si mama si fiica s-au asternut la discutii serioase despre criza, ce inseamna ea si modul in care ei, ca familie, vor trece prin acest fenomen si vor reusi sa-l depaseasca. Caci resemnarea mioritica este una dintre cele mai rele abordari in aceasta situatie, la fel de rea ca disperarea.

Citeste continuarea in revista BABY – iulie-august.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista