Mamici, mare atentie cand faceti cumparaturi! 200 de femei au patit deja asta

Update: 19.07.2017

Tot mai multe femei continua sa pice in capcana escrocilor

Mai multe femei din orasul Alba Iulia au cazut prada acestei inselatorii, potrivit adevarul.ro. Ulterior, au depus plangeri la politie, in care au reclamat ca au comandat de pe internet produse dedicate ingrijirii copiilor si nu au primit produsele comandate.

Una dintre femei ar fi platit in avans suma de 20.000 lei. In urma plangerilor, autoritatile locale au deschis o ancheta.

Unele din femeile pagubite sustin ca au gasit ofertele extrem de avantajoase pe retelele sociale. Sistemul de vanzare permitea mamicilor sa cumpere si sa vanda mai departe produsele, motiv pentru care acestea au transferat sume mari de bani in anumite conturi bancare, fara a primi vreodata marfa platita.

Una dintre mamici povesteste: „În luna februarie am intrat în mai multe grupuri de mămici unde am văzut un alt grup condus de Ecaterina Gurbet care avea mai multe mămici în subordinea ei. Mi-a atras atenţia un anunţ cu pamperşi de vânzare de la Mami Aurica. Mi s-a părut convenabil, am început o conversaţie cu ea, mi-a dat mai multe detalii, mi-a spus că are recomandări, mămici care au primit comanda. Am rămas că mă consult cu soţul şi am revenit cu un răspuns. În data de 28 februarie i-am depus în cont suma de 1.030 de lei pentru pampers. M-a asigurat că într-o lună jumătate, maxim două o să primesc pampersul. În martie i-am mai pus 1.320 de lei, în total 2.400 de lei am prejudiciu', spune una dintre femeile care s-au prezentat la poliţie pentru a depune plângere.”

Citeste mai departe pe Adevarul.ro

Mai bine de 200 de mamici din toata tara au fost victimele unei inselatorii, dupa ce au incercat sa cumpere scutece pentru bebelusi la preturi foarte atractive, conform Digi24.

Cum actionau escrocii

Conform unora dintre femeile inselate, anunturile erau publicate in grupuri de Facebook dedicate parintilor, iar preturile erau extrem de tentante, fiind de pana la 3 ori mai mici decat in comert.

„Erau grupuri de genul vânzări din diverse localități, chiar și din Iași. Apăreau tot felul de oferte super tentante. Inițial nu am fost super încântată de ideea de a da banii în avans, pentru că acesta era singurul dezavantaj, să le dai banii în avans, să le plătești ofertele. Aveau termen de livrare undeva 25 — 40 de zile lucrătoare', a declarat Alina Andrieș, una dintre femeile care s-au prezentat, miercuri, la Poliție pentru a depune plângere.

Mamele trimiteau banii pentru produsele dorite in avans, insa de multe ori nu primeau deloc produsele sau le primeau dupa cateva luni. 14 dintre mamicile inselate au depus plangere la politie, iar autoritatile efectueaza verificari in acest sens.

Cum sa evitati sa cadeti prada acestor inselatorii

Femeile nu au speranta ca-si vor mai recupera banii, insa spera ca autoritatile sa face dreptate in acest caz.
Potrivit sursei, reprezentantii IPJ recomanda oamenilor sa achizitioneze produse online doar de pe website-uri de profil si sa opteze pentru plata ramburs (la primirea coletului).

In plus, este ideal ca, daca firma de curierat permite, sa optati si pentru deschiderea coletului la livrare, pentru a evita situatia in care va sunt trimise alte produse decat cele cumparate sau chiar produse lipsite complet de valoare.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul