Mananca adecvat pentru nevoile lui?

Stiu ca fiecare copil are un ritm specific de dezvoltare si alimentatie si ca orice tentativa de a emite tipare este inutila. Totusi, ma preocupa cantitatea maxima de alimente pe care trebuie sa le consume un copil de-a lungul unei zile, pentru ca baietelul meu nu se satura niciodata. Alex are 1 an si 9 zile, 10 kg si aproximativ 75-76 cm in inaltime. 

Meniul lui consta in:
*ora 8 – 250 ml lapte (Nan junior)+cereale
*ora 10 – 150 ml suc fructe sau un fruct
*ora 14 – aprox 250-300 g legume(piure, tocanita, supa) cu carne
*ora 17 – aprox 250 g iaurt sau branza+banana+ 2-3 biscuiti
*ora 21 – 250ml lapte (Nan junior)

Exceptand laptele de seara pe care de vreo 2 saptamani nu il termina in fiecare seara, toate mesele se termina cu plans si tot felul de subterfugii ca sa uite ca s-a terminat masa. Am incercat sa ii dau pana nu mai vrea, dar pentru ca nu se oprea, am cedat tot eu de frica sa nu vomite.

E un copil foarte iute care nu sta o secunda locului, care merge singur de la 9 luni si care daca ar fi lasat ar merge toata ziu fara sa se aseze o clipa sa se odihneasca. Identificati vreo greseala in alimentatia lui? Mananca mai mult pentru ca si consuma mai mult sau pur si simplu nu stie sa se opreasca? Multumesc!

Intrebare pusa de: Gabi( 30 ani), , Bacau

Expertul nostru va raspunde:

Sunt mai multe greseli pe care le faceti in ceea ce priveste alimentatia. Copilul trebuie examinat de un pedic pediatru care sa-i faca un minim de analize si sa-i recomande o dieta corespunzatoare nevoilor lui. Eu, personal le prescriu pacientilor alte ore pentru masa si cu alte alimente. Nu va pot da insa un program fara sa consult copilul.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului