Mâncăm prea puține fructe și legume

3 din 4 adulți din 13 regiuni geografice mănâncă prea puține fructe și legume și nu primesc cantitatea optimă de fitonutrienți, conform unui nou studiu publicat în ediția de septembrie a Jurnalului Britanic de Nutriție și parte a Raportului Global despre Fitonutrienți. Studiul este inițiat de Institutul de Sănătate Nutrilite – Amway și arată că majoritatea persoanelor trebuie să dubleze cantitatea de fructe și legume consumate zilnic pentru a atinge valoarea minimă de 400 de grame, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Diferența dintre cantitatea recomandată de fructe și legume, și cantitatea pe care adulții o consumă de fapt, indică faptul că persoanele mature nu primesc cantitatea și varietatea de fitonutrienți – componente organice regăsite în fructe și legume – de care au nevoie pentru sănătate și starea de bine. Deși nivelurile recomandate ale consumului de fitonutrienți nu au fost uniformizate global, studiul sugerează că un consum de alimente bogate în fitonutrienți poate aduce beneficii pentru sănătate, pornind de la cele pentru ochi, oase și inimă, până la cele care generează îmbunătățirea sistemului imunitar și a funcțiilor creierului. Majoritatea fitonutrienților sunt antioxidanți puternici, care ajută la lupta împotriva problemelor cauzate de celulele corpului.

Rezultatele studiului evidențiază o nevoie globală de creștere a notorietății referitoare la nevoia consumului de fructe și legume și aportul de fitonutrienți', declară Keith Randolph, strateg în tehnologia nutriției la Institutul de Sănătate Nutrilite și co-autor al studiului publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție.

Studiul a examinat impactul consumului scăzut de fructe și legume asupra aportului de fitonutrienți în fiecare dintre cele 13 regiuni incluse. Această examinare a dezvăluit faptul că adulții care consumă cinci sau mai multe mese care conțin fructe și legume, au înregistrat aport de fitonutrienți de două până la șase ori mai mare decât al celor care au consumat mai puțin de cinci mese de legume și fructe pe zi.

O altă concluzie a studiului aduce la cunoștiintă faptul că viețile aglomerate, costurile, disponibilitatea sezonală și geografică, precum și percepțiile asupra valorii fructelor și legumelor ca o sursă de hrană, pot influența consumul de fructe și legume, și ulterior de fitonutrienți, în rândul adulților.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri