Mâncăruri de vară care te îngrașă – stai departe de ele!

În teorie, vara pare anotimpul ideal pentru slăbit! Căldura ne împiedică să mâncăm prea mult și ne face să bem multe lichide. Paradoxul face că vara, mai ales în concediu, ne îngrăsăm mult mai rapid. Uite de ce mâncăruri și băuturi să stai departe!

Carnea la grătar!

Nu ridica din sprâncene! În teorie, o friptură la grătar este printre primele mâncăruri recomandate într-un regim de slăbire. Nu degeaba dieta Atkins a avut atât de mult succes… Dar carnea pe care o faci la grătar mustește în grăsime și calorii. La grătar facem des cotlete, mici, burgeri, sau cârnați – toate mâncăruri care îngrașă. O singură coastă de porc, care are aproape 500 g, ascunde 1540 de calorii și 124 de g de grăsime pură!

Un hamburger mediu din carne de vită are 735 de calorii, 45 grame de grăsime și 1000 mg de sodiu! Iar un cârnat mediu, care cântărește cam 170 grame, ascunde 330 de calorii, 24 grame de grăsime și 1590 d de sodiu!

În plus, dacă lași prea mult carnea la grătar și devine tare, adaugi și sosuri, și ele extrem de bogate caloric.

Salatele

mancaruri care ingrasa salataTu crezi că mănânci de regim, dar salatele tale îngrașă mai tare decât crezi: o jumătate de cană de salată coleslaw are 150 de calorii și 8 grame de grăsime, iar o salată Caesar medie are 1129 de calorii și vine la pachet cu 78 g grăsime!

80 de grame de crutoane se traduc în 142 de calorii și 6 grame de grăsime, iar jumătate de cană de brânză rasă conține 228 de calorii și 18 g de grăsime!

Cel mai îngrășător este sosul Caesar – 260 de calorii și 26 g grăsime, conținute în doar 2 linguri!

Stai departe de orice salată cu sos cremos (maioneză, smântână, sos de brânză) sau care conține multe măsline!

Sucuri, beri, cocteiluri și frappe-uri

Nu sunt chiar mâncăruri, dar sunt în meniul nostru de vară și îngrașă mai tare decât crezi! O Pina Colada (250 ml) are 450 de calorii, un pahar de daiquiri ascunde 800 de calorii, un ceai rece (la sticlă de 500 ml) are peste 530 de calorii.

O bere blondă la cutie sau sticlă mică are cam 250 de calorii.

Băuturile înghețate – de tip frappe, smoothie, milkshake, atât e răcoritoare vara, conțin mult mai multe calorii și grăsimi – un smoothie de vanilie are 670 de calorii, iar un frappuccino îți aduce 520 de calorii și 20 de grame de grăsime într-un singur pahar de 200 de ml.

mancaruri care ingrasa inghetataÎnghețata

O cupă de înghețată are, în medie, 380 de calorii și 22 de grame de grăsime. Un cornet de Ben and Jerry Chunky Monkey valorează 740 de calorii și 40 grame de grăsime! La fel, o cupă mică de Haagen Dazs de straciatella conține peste 500 de calorii!. Înghețata și șerbetul din fructe ar putea părea o alegere mai sănătoasă, dar acestea conțin încă și mai mult zahăr!

 

foto Shutterstock

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport