Când începe maratonul de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 16 și 18 ani

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că în perioada 31 mai – 1 iunie va avea loc primul maraton de imunizare a copiilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

Medicul a anunțat că până la acea dată ar putea fi obținută și autorizarea de vaccinare grupei de vârstă 12-15 ani.

Astfel, potrivit anunșului făcut de Valeriu Gheorghiță, tinerii sub 18 ani care doresc să se vaccineze trebuie să se prezinte la centrele de vaccinare însoțiți de reprezentanții legali.

„Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident, însoțiți de un aparținător, de tutorele legal – părinți, bunici. Ce vreau să spun este că evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programați în platformă, însă în zilele respective, 31 mai, probabil și 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă, în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei Copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane. Evident că acest lucru se poate întâmpla oricând în momentul de față în centrele de vaccinare, însă vrem să marcăm în mod particular această zi”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit digi24.ro.

Gheorghiță a vorbist și despre județele unde vor fi efectuate activitățile de vaccinare a tinerilor.

Sunt deja județe care organizează acest tip de vaccinare chiar în spații amenajate în cadrul unităților de învățământ. Pot să vă dau exemplu: în județul Constanța, în județul Hunedoara, împreună cu Ministerul Educației, se are în vedere organizarea activităților de vaccinare în anumite unități de învățământ. Sigur, unde se pot organiza astfel de activități', a adăugat acesta.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau