Marsul Tacerii va avea loc pe 8 mai, in Bucuresti

In fiecare zi in jurul lumii, parintii isi plimba bebelusii in carucioarele lor, in parcuri, pe strazile cartierelor, spre scoli sau in gradini zoologice.


In fiecare zi in jurul lumii, parintii aud pasii copiilor lor intrand pe usa, la sfarsitul unei zile de gradinita sau de scoala. In fiecare zi in jurul lumii, parintii aud pasii copiilor lor care se intorc acasa pentru petreceri de familie si de sarbatori.

Dar, in mod tragic, nu toti copiii sunt plimbati in carucioarele lor, nu toti se intorc acasa la sfarsitul unei zile de scoala, nu toti petrec timpul cu familia.

… carucioare goale, pantofi goi: noi mergem pentru Ei” este un memorial international creat de MISS Foundation din Phoenix, Arizona, in onoarea copiilor care nu mai sunt, in cadrul caruia parintii indoliati vor impinge carucioare goale si/sau vor purta in jurul gatului, botoseii/pantofii lor.

In Romania, la initiativa Organizatiei E.M.M.A., este pentru prima oara cand va avea loc un astfel de mars comemorativ urmand a se desfasura din spirit de solidaritate, pe data de 8 mai 2011 la Bucuresti, in aceeasi zi cu marsul care poarta acelasi nume, organizat de MISS Foundation, si cu ceremonia de comemorare ce va avea loc in Londra, in memoria copiilor plecati prea curand de langa noi.

In plus, marsul de la Bucuresti, este menit sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca in 2010 Romania a ocupat din nou primul loc in U.E. la mortalitatea infantila.

Pentru a trage acest semnal de alarma cu privire la situatia din Romania, este necesara o participare masiva la acest Mars al Tacerii. Avem nevoie de minim 578 de participanti – acesta este numarul copiilor deveniti ingeri, ale caror nume se afla pe pagina dedicata lor, astfel incat fiecare persoana care va participa, va merge in memoria unui copil. Dar va imaginati cum ar fi sa se stranga 2.848 de oameni care sa mearga in memoria celor 2.848 de copii cu varste cuprinse intre 0 si 10 ani, dintre care 2.078 de copii cu varsta cuprinsa intre 1 zi si 1 an, cati s-au stins numai anul trecut? Deoarece foarte multi dintre parintii indoliati nu locuiesc in Bucuresti dar si pentru ca multora dintre ei le este extrem de greu sa participe la acest Mars, apelam la sprijinul societatii, al celor care nu au trecut prin asa ceva dar care inteleg cat de mult conteaza un astfel de gest', a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Marsul va porni la ora 12.00 din Piata Victoriei, de pe trotuarul care desparte Bulevardul Kisellef de Bulevardul Aviatorilor si se va incheia la ora 13.30 in Piata Charles de Gaulle. Parintii indoliati sunt rugati sa vina cu carucioare sau hamuri goale si/sau sa aiba atarnati la gat botoseii/pantofii copilului pierdut. Sustinatorii vor purta in piept un ecuson cu numele unui copil devenit Inger, mergand in memoria sa.

Cei care doresc sa isi exprime solidaritatea si sa confirme participarea la acest eveniment o pot face pe pagina de Facebook a Marsului Tacerii.

Un alt mod de sustinere a cauzei Organizatiei EMMA il reprezinta donatia pe care doritorii o pot face in ziua Marsului, orice suma, oricat de mica fiind binevenita. Acest lucru nu reprezinta insa o conditie de participare.

Mai multe detalii pe www.OrganizatiaEmma.ro

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri