Marturia medicului ce a efectuat prima operatie de cezariana in ploaie, pe marginea drumului

In urma cu o saptamana a avut loc un accident cumplit pe DN1, in apropiere de Predeal. In accident si-a pierdut viata Catalina Tanase, sotia baschetbalistului George Tanase, care era insarcinata in 7 luni.

La fata locului au fost trimise mai multe echipaje de interventie ce au incercat resuscitarea femeii, insa cand medicii si-au dat seama ca nu se mai poate face nimic au continuat masajul cardiac in speranta ca aveau sa salveze macar copilul.

La scurt timp a ajuns si o echipa de medici specialisti ce au fost nevoiti sa opereze femeia la marginea drumului, sub o umbrela care sa protejeze de ploaie, ferindu-se totodata de ochii curiosi ai trecatorilor.

Marturia medicului ce a efectuat prima operatie de cezariana in ploaie, pe marginea drumului 2

O experienţă traumatizantă şi şocantă pentru toată lumea

In ciuda masurilor deosebite luate de echipaje, copilul nu a putut fi salvat, din pricina unei rupturi uterine masive. Medicul rezident Alina Bichiş, ce a facut operatia de cezariana, a povestit pentru observator.tv experienta prin care a trecut incercand sa salveze bebelusul, o fetita.

„O experienţă traumatizantă şi şocantă pentru toată lumea. Iniţial am fost anunţaţi telefonic că a avut loc un accident rutier şi că va ajunge la noi o gravidă în şapte luni, în şoc cardiac. Noi am aşteptat ambulanţa, dar am primit un alt telefon, în care ni s-a spus că trebuie să formăm o echipă, pentru că gravida nu poate fi transportată. Cand am ajuns acolo, pacienta era decedată, dar era menţinută în masaj cardiac, în speranţa de a-i salva viaţa copilului. S-a făcut intervenţie la faţa locului, cezariană de urgenţă, dar copilul nu a mai putut fi salvat.
Pacienta a suferit o ruptură uterină masivă şi nu s-a mai putut face nimic. S-a încercat orice manevră, resuscitare, dar fără niciun succes. Regret că n-am putut să salvez copilul.”

Cuplul era proaspat casatorit, avusesera nunta in urma cu mai putin de o luna, si se intorceau dintr-o vacanta petrecuta in Grecia.

Sursa imagini si articol: observator.tv


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie