Masaje pentru slăbire

Crema anticelulitica, uleiul de masaj, crema, balsamul sau uleiul de corp intra, de regula, in categoria produselor carora multe dintre noi le suntem fidele si pe care le cumparam tot timpul anului. Bine aplicate, nu numai ca sunt foarte eficiente (orice masaj faciliteaza patrunderea elementelor active in organism si stimuleaza schimburile celulare), dar pot avea si multe implicatii pozitive. Acest act anodin se transforma in intalniri senzuale cu propriul corp si permite instaurarea unei noi forme de buna dispozitie in legatura cu silueta. Care este ritualul unor masaje pentru slăbire.

Oricare ar fi asteptarile (pierderea catorva centimetri, intinderea pielii, tonifierea muschilor…) , rezultatul este mereu pozitiv, intrucat „lucrarea tesuturilor permite in acelasi timp mobilizarea grasimilor de la suprafata, precum si reconectarea cu esenta feminitatii.

A trata cu mare grija fiecare centimetru de piele este foarte important, cu atat mai mult cu cat starea de bine este contagioasa.

Masajele ne permit sa ne acceptam mai usor si sa dezvoltam o oarecare indulgenta fata de noi insine.
Cu cat rotunjimile sunt mai dezmierdate, cu atat ele se afirma mai putin.

Este vorba de a simti din nou placerea grijii fata de sine. Atingerea raspandeste o mare pace interioara, la care se adauga si crearea pielii frumoase si a contururilor mai netede.

Este stiut: cumpararea unui produs pentru slabit ori a unui adjuvant pentru slabirea prin masaj participa la o constientizare generala, ce include alimentatia si exercitiile fizice… Pe principiul unui mic sprijin invizibil, el ne ajuta sa ne repunem pe axa corecta si sa ne motivam.

 

Redescoperirea propriului corp masaj2

Inainte de a incepe masajul, este bine sa ne frecam palmele una de cealalta si sa lasam caldura mainilor sa ne invadeze. In picioare (pentru ca tesuturile sa fie relaxate), in baie, atinge cu varful degetelor contururile corpului – forma picioarelor, soldurile, rotunjimile feselor, la fel ca un sculptor.

Cu ochii inchisi, uita cu totul de oglinda. Mainile se vor aseza de la sine, ca intr-un dans elegant. Odata stabilita aceasta recunoastere a „terenului, foloseste produsul ales.

Uleios si bine mirositor, trebuie sa placa si sa se preteze masajului. Balsamurile, cremele sau serurile se aplica direct pe pielea uscata. Uleiurile se pot folosi si pe pielea umeda, la iesirea de sub dus: apa, care inca persista sub forma de mici picaturi la suprafata epidermei, le va ajuta sa intre mai bine in piele.

Masajul ca o arta

Crema se aplica pe toate zonele, nu doar pe cele„mai sensibile. Tot ceea ce stimuleaza circulatia asa-numita „de intoarcere, incurajeaza eliminarea grasimilor.

Incepe cu arcul piciorului – decongestioneaza tot corpul – si urca treptat. In cazul picioarelor grele, apasa in spatele genunchiului. Continua cu fesele si bratele, de la coate pana la umeri, urmand desenul muschilor.

Termina cu burta, unde toate emotiile converg. Repeta fiecare atingere de mai multe ori (de cinci ori, daca este posibil) si respira abdominal: umfla abdomenul inspirand profund – vei relaxa astfel diafragma.

Framantare, palpare, rulare, frectionare – masajul de slabit este intotdeauna mai apasat decat toate celelalte. Trebuie sa ajunga la hipoderm, acolo unde se gasesc celulele adipoase – stratul cel mai profund din tesutul nostru cutanat, situat chiar inaintea muschiului.

Presiunea trebuie sa fie ferma, dar nu dureroasa
. Este vorba de a oxigena zonele compacte, dar si de a trezi microcirculatia lor, intrucat, adesea reci, acestea sunt prost irigate.

Generand un aflux sangvin, masajul le va realimenta. Un tesut care nu este oxigenat, devine rigid. Acolo nu va mai circula nimic, nici sange, nici energie.

El devine rigid, fibros, inert si trebuie efectiv reanimat, readus la viata.

citește continuarea articolului aici

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin