Masca naturală care opreşte căderea părului

Pentru cei mai mulţi dintre noi, căderea părului reprezintă o problemă căreia cu greu îi găsim leac. Cauzele sunt numeroase: stresul, poluarea, regimul alimentar drastic, lipsa unor vitamine (A, B, C, E), folosirea în exces a uscătorului de păr, prinderea părului în coadă pentru mult timp, vopsitul mult prea des, folosirea unor produse cosmetice care fac mai mult rău decît bine părului, schimbările hormonale etc.
E bine să ştii că există o mască-minune care opreşte căderea părului. Iată cum să prepari acasă această mască naturală, din 3 ingrediente.

 

În cazul meu, cea mai alarmantă perioadă în ceea ce priveşte căderea părului a fost după naştere, când începusem să cred că nu voi mai rămâne cu vreun fir de păr pe cap. Însă căderea părului la mămici, după naştere, este absolut normală şi temporară, neavând nicio legătură cu alăptatul, aşa cum se crede.

Dacă în perioada sarcinii te-ai bucurat de un păr bogat şi strălucitor, la aproximativ 3-6 luni după naştere, vei observa că părul începe să cadă în cantităţi alarmante. Nu te speria, e vina hormonilor, însă totul se va calma şi părul va prinde puteri în următoarele 6-12 luni.

Tot căutând soluţii naturale împotriva căderii părului, am descoperit o mască-minune, care mi-a fost de mare ajutor în încercările mele disperate de a opri căderea părului. Masca-minune conţine:

  • ulei de ricin, considerat un remediu natural extraordinar pentru problemele părului,
  • ulei de măsline
  • gălbenuş de ou

 

Iată ce trebuie să faci:

Amestecă bine 1 lingură de ulei de ricin, 1 lingură de ulei de măsline şi 1 gălbenuş de ou, până se omogenizează. Dacă ai părul lung, dublezi cantităţile.
Aplică masca la rădăcina părului şi masează bine scalpul (atenţie, cu buricele degetelor, nu cu unghiile!). Dacă îţi mai rămâne amestec, aplică-l pe păr.
Acoperă părul cu un prosop şi lasă masca să acţioneze câteva ore, apoi clăteşte cu apă călduţă, în care poţi pune două linguri de zeamă de lămâie.
E important ca după această mască să nu mai foloseşti alte produse cosmetice pentru păr! Pentru rezultate cât mai bune, aplică masca de două ori pe săptămână, până când părul tău îşi recapătă puterile!

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin