Maternitatea din Oradea a fost inclusa in proiectul Pampers si UNICEF

Maternitatea din Oradea a fost inclusa in reteaua maternitatilor „Spital Prieten al Copilului' ca urmare a donatiilor Pampers: 25000 euro catre UNICEF si mobilier necesar sistemului „rooming-in', in cadrul campaniei 1 pachet = 1 vaccin de anul trecut.

In 2008, Romania s-a alaturat proiectului global „1 pachet = 1 vaccin' Pampers UNICEF, menit sa elimine pana in anul 2012 tetanosul neonatal. Pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede vandute, Pampers a donat catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin, pentru a ajuta astfel mamele si copiii aflati la nevoie.

In plus, Pampers si UNICEF au hotarat sa sustina impreuna o cauza importanta in Romania si anume imbunatatirea calitatii vietii si ingrijirii copiilor, prin implicarea in programe de ingrijire si educationale dedicate proaspetelor mame, in maternitatile din tara.

Cea mai recenta realizare Pampers UNICEF este includerea maternitatii din Oradea in reteaua maternitatilor „Spital prieten al copilului'. Acum maternitatea se bucura de saloanele de „rooming-in'.

Acestea au fost create cu ajutorul sumei donate de Pampers catre UNICEF anul trecut, precum si cu ajutorul noilor patuturi neonatale, masutelor de schimbat precum si scaunlor speciale pentru alaptare, donate de catre Pampers in aceasta luna, pentru asigurarea conditiilor adecvate pentru „rooming-in' in cat mai multe saloane din Oradea.

Anul trecut eforturile celor doi parteneri, Pampers si UNICEF au fost rasplatite. Astfel in campania „1 pachet = 1 vaccin' Pampers UNICEF, unde eforul fiecarui parinte din Romania a contat, rezultatele au fost impresionante, donandu-se 2.166.119 de vaccinuri catre UNICEF.

In acelasi timp, in cadrul proiectului local comun de imbunatatire a calitatii vietii si ingrijirii copiilor, maternitatea Oradea a fost transformata cu ajutorul sumei de bani si a materialelor donate de Pampers, fiind inclusa in reteaua unitatilor „Spital Prieten al Copiilor'.

In 2010 Pampers si UNICEF doresc sa-si continue eforturile comune, atat in campania a 1 pachet = 1 vaccin' Pampers UNICEF, ce va reincepe la 1 aprilie, cat si prin continuarea sustinerii maternitatilor din Romania prin sustinerea sistemului rooming-in, cu scopul de a oferi atat copiilor cat si proaspetelor mamici conditii cat mai bune inca din primele clipe petrecute impreuna.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri