Maternitățile din orașele ucrainene bombardate au fost mutate în subteran

În orașele bombardate din Ucraina, maternitățile au fost mutate în subteran, în adăposturile antiaeriene. Condițiile acolo sunt de nedescris, iar femeile care trebuie să nască trec prin adevărate coșmaruri.

Nu ar trebui să fiu stresată în situația mea, așa că încerc să mă calmez, dar este groaznic ceea ce întâmplă. Trăim un adevărat iad. Nu mi-am imaginat niciodată că așa ceva s-ar putea întâmpla în secolul XXI, în capitala unei țări europene. Că oameni din țara vecină, pe care i-am considerat întotdeauna frații noștri, ne pot ataca așa – a spus o femeie însărcinată, potrivit euronews.com.

Femeia a mai povestit cum asistentele și doctorii aleargă dintr-o parte în alta, fără oprire, pentru a avea grijă de fiecare proaspătă mămică și de fiecare nou-născut.

Citește și: Mesajele de disperare ale copiilor din Ucraina bombardată de ruși. Ce au transmis întregii lumi

Aici suntem în siguranță, este cel mai bun personal din lume, și suntem tare mândri de medici și asistente. – a povestit o altă gravidă.

Majoritatea celor din echipă nu au mai părăsit clădirea din 24 februarie. Aproximativ 70% din personal e aici permanent. Lucrăm în ture. Un travaliu durează în mod normal 10-15 ore. În acest timp, pot fi alerte de raiduri aeriene și femeile trebuie să meargă repede în adăpost – a declarat directorul maternității, Dimitro Govseiev.

Foto –


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri