Medic: „Nu dați antibiotice copiilor care fac gripă!”

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri de gripă în rândul copiilor și avertizează părinții să nu le administreze tratamente după ureche.

Medicul de familie Egri Eduard a explicat care sunt simptomele gripei la copii și cum trebuie tratată. Specialistul spune că gripa nu se tratează cu antibiotice.

Niciodată nu am avut atâţia copii diagnosticaţi cu gripa într-o zi.  Durerile de cap, muşchi, febră înaltă, senzaţia de oboseală extremă, alături de simptomele respiratorii, tusea, secreţiile nazale, strănutul, ne pot duce cu gândul la gripă. Foarte important este să ne testăm pentru a putea iniţia cât mai repede tratamentul specific, antiviral. Importantă este odihna, hidratarea şi antitermicele la nevoie. Nu se tratează cu antibiotice! – a spus medicul potrivit Adevărul.

Medicul a mai spus că această creștere a numărului de cazuri de gripă în rândul copiilor are loc și pentru că părinții copiilor bolnavi nu anunță problemele celorlalți părinți.

Cât de simplu ar fi ca tu, părinte responsabil, să anunţi pe ceilalţi părinţi ai copiilor din grupa, clasa sau echipa sportivă a copilului tău că există o problemă (există grupuri de wu pentru orice). Astfel în caz de îmbolnăvire a celorlalţi copii lucrurile s-ar simplifica, analizele ar merge ţintit, iar medicul ar avea deja informaţii anamnestice preţioase (ex. tratamentul pentru gripă trebuie iniţiat cât mai repede iar în plus de asta există inclusiv tratament profilactic al contactilor). 

Dar tu nu, nu anunţi, nu îţi pasă de ceilalţi care poate află dupa zile bune din alte surse că există un focar sau chiar prin îmbolnăvirea propriului copil. Nici grădiniţei/şcolii/clubului nu îi place să anunţe din alte motive pentru că trebuie să ia măsuri. Bravo, afacerea funcţionează de minune. Asta înseamnă o comunitate cinstită, puternică şi cu o dragoste neţărmurită faţă de cei mici – a adăugat medicul.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri