Medicamentele nu sunt bomboane!

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, conform unui studiu efectuat In luna martie de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Studiul releva comportamentul parintilor legat de automedicatie, cand vine vorba despre copiii lor, si are In vedere cele mai frecvente boli pentru care se dau medicamente copiilor fara sfatul medicului, tipurile de medicamente cel mai des administrate de catre parinti sau cele mai invocate motive pentru care parintii ajung la acest gest. 
Studiul face parte din campania de responsabilitate sociala „Medicamentele nu sunt bomboane', organizata cu sprijinul Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste afectiunile pe care parintii aleg sa le trateze fara a consulta un medic, raceala si gripa se afla pe primul loc. Peste 50% dintre parinti au declarat ca In ultimele 6 luni au dat medicamente celui mic fara un consult medical pentru simptome precum: tuse, febra, nas Infundat sau dureri In gat.

,,Automedicatia este Insotita de foarte multe riscuri, mai ales In cazul copiilor, iar faptul ca peste jumatate dintre parintii intervievati au apelat la automedicatie transforma acest fenomen Intr-o problema de sanatate publica. Studiul ne-a aratat ca desi unii parinti sunt constienti de implicatiile automedicatiei, nu coreleaza administrarea dupa bunul plac a medicamentelor cu riscul real al efectelor adverse. Noi vrem sa tragem un semnal de alarma, sa le transmitem parintilor mesajul ca medicamentele trebuie tratate cu seriozitate si prin urmare administrarea lor trebuie sa se faca doar sub supraveghere medicala', a declarat Cristian Lutan – Director Executiv Adjunct ARPIM.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri