Medicii avertizeaza: Au aparut enterovirozele, odata cu inceperea scolii

Odata cu inceperea toamnei si a noului an scolar, a inceput si sezonul enterovirozelor, pe fondul aglomeratiilor si a temperaturilor scazute, scrie Adevarul.ro.

Fenomenul nu este unul neobisnuit si e de asteptat sa te intample in locuri mai aglomerate. Cei mai predispusi infectarii cu enterovirusuri si dezvoltarii de infectii mai grave sunt copiii cu un sistem imunitar deficitar.

Enterovirusurile sunt un grup de virusuri ce pot genera mai multe tipuri de boli infectioase, majoritatea nefiind severe, precum boala gura-mana-picior.

Simptomele infestarii cu un enterovirus

Simptomele ce pot fi puse pe seama infestarii cu un enterovirus sunt numeroase, insa cel mai frecvent febra cu debut brusc este un semnal de alarma in aceasta directie. Totodata, si mici probleme repiratorii, simptomele similare unei raceli, cu dureri musculare, dar si simptome neplacute la nivelul sistemului digestiv, toate sunt simptome ce pot fi puse pe seama infectarii cu un enterovirus.

Enterovirusurile se raspandesc in pricipal prin contactul cu secretiile unei alte persoane.

Cum eviti o enteroviroza

Copiii mai mici de 10 ani sunt foarte predispusi contactarii acestor microorganisme, precum si femeile gravide, bebelusii sau nou-nascutii.

Evitarea locurilor aglomerate, spalarea mainilor cat mai frecvent, mai ales dupa mersul la toalea si spalarea fructelor si a legumelor sunt masuri ce pot scade riscul de infectare cu enterovirusuri.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau