Medicina complementară îmbunătăÅ£eÅŸte calitatea vieÅ£ii persoanelor diagnosticate cu cancer

Studiul a fost efectuat sub îndrumarea Prof. Dr. King-Jen Chang – Coordonator ÅŸtiinÅ£ific studii clinice în cadrul Spitalului Universitar din Taipei, Taiwan ÅŸi coordonat de Dr. Wen-Hung, Kuo – Coordonator executiv al studiului clinic efectuat pe produsul Tien Hsien Liquid, Åžef secÅ£ie chirurgie oncologică Spitalul Universitar din Taipei, Taiwan.

Studiul clinic a demonstrat siguranÅ£a ÅŸi eficienÅ£a produsului Tien Hsien Liquid în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer de sân metastazat, refractar la tratamentul alopat, cărora le-a fost administrat produsul 100% natural Tien Hsien Liquid (THL). Tien Hsien Liquid este un supliment alimentar natural ce conÅ£ine 12 extracte din plante ÅŸi ciuperci medicinale rare.

Studiul s-a desfăÅŸurat în perioada iunie 2009-iunie 2011 ÅŸi a inclus 63 de femei cu vârste între 20 ÅŸi 80 de ani care au avut confirmarea histologică sau citologică a cancerului de sân cu metastaze ÅŸi o evoluÅ£ie nesatisfăcătoare după tratamentul primar sau de recuperare (mai exact, după chimioterapie, radioterapie, chirurgie sau alte terapii convenÅ£ionale precum imunoterapia). Toate persoanele incluse în studiu aveau o speranÅ£ă de viaÅ£ă de cel puÅ£in 4 săptămâni.

Produsul Tien Hsien Liquid a fost administrat oral, o fiolă de 20ml, de 3 ori pe zi, timp de 24 de săptămâni. Grupul de control a primit câte o fiolă de placebo de 20ml de 3 ori pe zi, timp de 24 de săptămâni.

Comparativ cu grupul placebo, grupul căruia i-a fost administrat Tien Hsien Liquid a raportat o îmbunătăÅ£ire a stării generale de sănătate (GHS) ÅŸi a calităÅ£ii vieÅ£ii (QOL) de la momentul includerii în studiu până la finalizarea acestuia. Astfel, pacienÅ£ii din grupul THL au raportat o creÅŸtere a calităÅ£ii vieÅ£ii ÅŸi o îmbunătăÅ£ire generală a sănătăÅ£ii cu 41,7 % faÅ£ă de starea lor de la momentul includerii în studiu, comparativ cu grupul placebo care a raportat o scădere a calităÅ£ii vieÅ£ii ÅŸi a stării generale de sănătate cu 33,3% faÅ£ă de momentul înscrierii în studiul clinic.

Rezultatele privind eficienÅ£a administrării Tien Hsien Liquid asupra calităÅ£ii vieÅ£ii au fost evaluate folosind Chestionarul EORTC-QLQ-C30  elaborat de OrganizaÅ£ia Europeană pentru Cercetarea ÅŸi Tratamentul Cancerului ÅŸi Chestionarul specific Cancerului de Sân – BR23.

Concluziile studiului clinic confirmă rezultatele studiilor observaÅ£ionale desfăÅŸurate în ultimii 10 ani ÅŸi atestă faptul că administrarea produsului Tien Hsien Liquid, o fiolă, de trei ori pe zi, timp de 24 de săptămâni îmbunătăÅ£eÅŸte în mod semnificativ calitatea vieÅ£ii persoanelor diagnosticate cu cancer de sân metastazat, refractar la tratamentul alopat. De asemenea, produsul a prezentat efect adaptogen ÅŸi a redus efectele secundare ale terapiei sistemice. Mai mult, Tien Hsien Liquid a avut ÅŸi efect imunomodulator asupra limfocitelor. Rezultatele studiului indică ÅŸi faptul că administrarea produsului nu a avut efecte secundare periculoase pentru pacient, de aceea este considerat un tratament complementar sigur ÅŸi eficient pentru pacienÅ£ii cu cancer de sân metastazat refractar la terapiile convenÅ£ionale.

Persoanele incluse în acest studiu clinic nu au primit tratament convenÅ£ional timp de 2 săptămâni înainte de debutul cercetării ÅŸi nici pe durata acesteia. Prin urmare, administrarea complementară are efecte pozitive cu un impact ÅŸi mai puternic în privinÅ£a creÅŸterii calităÅ£ii vieÅ£ii.

ÃŽn acest moment utilizarea terapiilor complementare este în ascensiune, în special în rândul pacienÅ£ilor cu boli grave. Se estimează că peste 90 % din femeile cu cancer de sân utilizează terapii complementare ÅŸi că cea mai răspândită utilizare o reprezintă administrarea de suplimente alimentare. Motivele pentru care aceste persoane aleg medicina integrativa sunt: detoxifierea organismului de substanÅ£e cancerigene, creÅŸterea nivelului de oxigen ÅŸi a ratei de folosire a acestuia la nivel celular (celulele canceroase sunt anaerobe), stimularea drenării limfatice, reglarea imunităÅ£ii ÅŸi efectul adaptogen.

Produsul Tien Hsien Liquid de la Secom® favorizează inhibarea tumorilor în toate stadiile de evoluÅ£ie (iniÅ£iere, declanÅŸare ÅŸi proliferare) prin urmatoarele efecte adjuvante antitumorale: ajută la menÅ£inerea structurii normale a ADN-ului în procesul de diviziune celulară prin inducerea apoptozei celulelor cu alterări genetice potenÅ£ial maligne ÅŸi prin stimularea producerii factorului de necroză tumorală (TNF), reduce angiogeneza tumorală (dezvoltarea reÅ£elei sanguine specifică tumorilor), are efect antimutagenic stimulând diferenÅ£ierea celulară normală.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri