Mesajul Patriarhului Daniel pentru părinții din România

Patriarhul Daniel este de părere că secretul unei educații reușite stă în conținutul și calitatea comunicării dintre părinte și copil. Preafericitul îndeamnă astfel mamele și tații să acorde mai mult timp copiilor lor.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ținut să sublinieze că autoritatea părinților nu trebuie să se manifeste prin constrângere și violență, ci, dimpotrivă, prin dialog, iubire și sprijin.

„Îi îndemnăm pe părinți să acorde mai mult timp copiilor, să-i ajute să-și păstreze sănătatea sufletească și trupească, să cultive libertatea de a face binele și de a aduce bucurie celor din jurul lor. Pe copii îi îndemnăm să își iubească părinții și să se roage pentru ei, întrucât prin ei Dumnezeu le-a dăruit viața și tot prin ei îi ajută să-și împlinească vocația lor de-a crește spiritual în iubire față de Dumnezeu și de oameni”, este mesajul patriarhului.

”Cu ajutorul părinților și al celorlalți membri ai familiei, copilul își formează prima imagine despre lume și societate, învață credința în Dumnezeu și cultivă dragostea și respectul față de semeni”, mai spune înaltul ierarh.

PF Daniel accentuează că „autoritatea părinților nu trebuie să se întemeieze pe constrângere sau violență, ci pe iubire, dialog și sprijin”.

Patriarhul atrage atenția și asupra riscurilor și a consecințelor aplicării unor metode greșite de educație și a lipsei de empatie și dragoste față de copil.

”Lipsa de iubire și de comuniune în familie duce la înstrăinare între membrii acesteia, la violență conjugală și domestică, la divorț, la alcoolism, la abandon școlar etc., cu efecte dramatice pentru copii”, spune patriarhul.

Citește pe următoarea pagină și rugăciunea scrisă de Patriarhul Daniel pentru părinți și copii

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau