Mesajul puternic al unei mamici de copil cu Sindrom Down pentru intreaga lume

Oakley Peterson, mamica lui Welles, un baietel de 3 ani nascut cu Sindrom Down isi spune povestea si transmite totodata un mesaj puternic tuturor celor care au prejudecati legat de oamenii nascuti cu acest sindrom.

Welles a fost un copil pe care parintii si l-au dorit foarte mult. Avand deja o fetita de 1 an, cei doi au primit vestea ca vor avea si un baietel cu foarte mult entuziasm. Nu au aflat insa ca baiatul lor are Sindromul Down decat dupa nastere.

Credem ca sufera de Sindromul Down”

„Travaliul a fost extrem de rapid. A iesit si profitam de momentele acelea euforice, pe care orice mama le intelege. Eram atat de entuziasmati, iar el era asa de frumos..
Apoi asistentele au inceput sa susoteasca. Imi dadeam seama ca sunt nelinistite dintr-un motiv, deci am inceput sa ma ingrijorez.
Ne-au intrebat daca am facut analizele pentru depistarea Sindromului Down. Le facusem, analizele au iesit bine. Asistenta imi spune apoi <<Credem ca sufera de Sindromul Down>>.
Primul meu gand? De ce ne intrerupe? Bineinteles ca nu are asa ceva!
De fel auzi de astfel de cazuri la femeile cu varste apropiate de 40 de ani.”

Asistentele au dus nou-nascutul la sectia de neonatologie, sa fie consultat de catre doctori, iar taticul a insotit bebelusul.

„Cand am ramas singura incepusem sa ma gandesc: daca au dreptate? Daca are Down? Imi inchipuisem ca baiatul meu urma sa fie perfect.
Nu mai aveam rabdare, am iesit sa vad ce se intampla. L-am vazut pe sotul meu venind pe hol. Incerca sa se abtina, insa puteam sa vad lacrimile in ochii lui. A venit la mine si mi-a spus <>
Am intrat inapoi in salon si am plans amandoi. Am plans pentru zile intregi. Nu stiam la ce sa ma astept in privinta starii lui de sanatate, in privinta vietii lui.
Este infricosator pentru o mama. Este infricosator pentru orice parinte!”

„Tocmai ati castigat premiul cel mare”

Cei doi parinti au fost vizitati la scurt timp de un cuplu prieten de familie, care avea de asemenea o fetita cu acelasi sindrom.

„S-au uitat la noi si ne-au spus <<tocmai ati castigat premiul cel mare>>. Familia voastra va functiona ca una normala, va face lucruri placute si haioase. Va fi chiar mai placut, multumita lui Welles.

Parintii s-au acomodat treptat si au imbratisat ideea ca fiul lor este diferit.

Nu vreau ca oamenilor sa le fie mila de el. Oamenii nu inteleg, asa cum nici eu n-am inteles. Ei vad doar lucrurile dificile. Dar ce nu vad e ca Welles imi da mai multi pupici si mai multe imbratisari decat oricine altcineva. El simte starea de spirit a celorlalti si iubeste cu o capacitate care pe noi ne depaseste.
Daca petreci 5 minute cu fiul meu poti vedea cum calitatea vietii lui e poate mai buna decat a multora dintre noi.
Nu e nimic in neregula cu fiul nostru, sau cu oamenii care isi traiesc viata cu Sindromul Down.
Ne-a schimbat in moduri pe care nici nu ni le puteam imagina. Fiecare zi e axata pe bucurie, pe fericire. Nici nu vreau sa imi imaginez o lume fara Welles, suntem atat de recunoscatori ca a ales familia noastra!”

La scurt timp, mamica a lansat un blog numit nothingdownaboutit.com, in care posteaza articole menite sa ajute parintii aflati in aceeasi situatie si sa arate totodata lumii intregi ca acest diagnostic nu trebuie sa insemne neaparat o condamnare ci, in unele cazuri poate face viata si familia mai frumoasa.

Sursa articol: ABCNews


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau