Mesajul unei femei ginecolog dupa ce statul american Alabama a interzis avorturile

Vestea ca in statul american Alabama avorturile vor fi in curand interzise a luat prin surprindere intregul glob, mai ales ca legea nu prevede exceptii. Chiar daca sarcina a rezultat in urma unui viol sau a unui incest, medicul care provoaca un avort poate fi condamnat la 99 de ani de inchisoare. Singurul caz in care avortul va fi permis este acela in care sarcina pune in pericol viata mamei. 

Reactiile nu au intarziat sa apara, mai multe vedete vorbind deschis despre avorturile pe care au fost nevoite sa le faca. Cel mai recent mesaj devenit viral este acela al unei femei ginecolog, care a vorbit despre avort pe pagina de Facebook Scary Mommy.

Redam integral mesajul ei:

'Sunt ginecolog de aproape 17 ani si va invit sa intrati in cabinetul meu un moment, sa auziti povestile pe care le-am auzit eu de la femei. Ascultati cu atentie ce mi se spune in spatele usilor inchise. Apoi iesiti naibii afara… voi si deciziile voastre nu aveti ce cauta aici… Nu imi permit nici sa cresc copiii pe care ii am deja. Imi e frica pentru viata mea. Am intrat in insuficienta cardiaca la ultima sarcina. Aveam trompele legate, nu voiam sa mai fac copii. Incep facultatea peste o luna. Am avut o aventura si am facut greseala, nu vreau sa-mi distrug familia. Sunt singura. Am avut o aventura de o noapte si nu stiu cine e tatal. Am fost violata. Am 13 ani. Am 48 de ani. Am cancer la san si incep chimioterapia. La ultima sarcina mi s-a rupt uterul. Am diabet si nu pot sa-l controlez. Am insuficienta renala din cauza sarcinii. Am melanom malign. Copilul meu are mai multe anomalii. Ma tem ca, daca pastrez sarcina, am sa mor. Nu vreau sa am un copil acum. Nu vreau sa fiu insarcinata.

Uite ce e… chiar si cu toate aceste afirmatii, adevarul este ca nu ar trebui sa conteze nimic. Nu este nevoie de niciun motiv in afara de acesta: nu e decizia voastra.

Corpul meu, alegerea mea.

Si daca e sa merg la inchisoare pentru 99 de ani fiindca am avut grija de pacienta mea in timpul unei decizii atat de grele si de personale, atunci inseamna ca s-a ajuns prea departe'


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie
Buton