Mesajul unei profesoare ajunsa la capatul puterilor pentru parintii prea permisivi

Problema educatiei si a unei permisivitati exagerate din partea parintilor pare sa ia amploare in tot mai multe tari, iar aceste circumstante ii fac pe tot mai multi profesori sa renunte la invatamant si sa isi schimbe domeniul de activitate.

Julie Marburger, o profesoara ce preda la o clasa de a sasea in Texas, a postat intr-un moment in care ajunsese la limita, un text in care explica ce e in neregula cu invatamantul in prezent, iar acest fenomen e prezent nu doar in SUA, ci peste tot in lume.

Mesajul unei profesoare ajunsa la capatul puterilor pentru parintii prea permisivi

„Am plecat mai devreme azi de la munca, dupa un incident cu un parinte, care m-a lasat incapabila din punct de vedere emotional sa continui ziua.
Deja luasem decizia sa parasesc invatamantul la finalul anului astuia, iar astazi nu stiu daca voi putea sa rezist atat.
Parintii au ajuns sa nu mai aiba pic de respect, copiii lor sunt chiar mai rau, iar administratia tinde mereu sa incerce sa mentina parintele fericit, ceea ce ma pune pe mine intr-o situatie in care sa nu pot sa-mi fac treaba pentru care am fost angajata: sa educ copii.

Cum arata clasa in care preda profesoara, dupa o zi cu elevii sai:

Atasez si poze pe care le-am facut in clasa mea pe parcursul ultimelor 2 zile. Asa arata clasa mea in mod constant dupa ce elevii isi petrec ziua in ea.
Tineti cont ca multe dintre obiectele stricate sau chiar distruse de elevii mei sunt fie proprietatea mea, fie le-am cumparat eu insami pentru clasa, deoarece nu am un buget pentru asta.


In final, mi-a ajuns la os nepasarea fata de proprietatea mea si de cele ale scolii si trag linie aici, dupa ce m-am saturat de comportamentele pe care a trebuit sa le tolerez.
Din pacate, un parinte a considerat ca e gresit sa ii trag baiatul la raspundere pentru comportamentul sau si s-a decis sa imi tina morala de fata cu acesta.
Rezultatele ies la finalul acestei saptamani si aproape jumatate din elevii mei nu vor lua note de trecere din cauza ca le lipsesc din temele date chiar si cate 8-1o teme.
Majoritatii elevilor si parintilor nu i-a pasat de asta in ultimele 3 luni, desi s-a incercat contactarea lor.

Acum probabil ca-mi voi petrece toata saptamana viitoare la telefoane si pe email, dand socoteala unor parinti care vor sa stie de ce le-am picat copiii.
Directorul imi va cere sa explic de ce am picat atat de multi, fara sa le acord sustinere, cu toate ca am facut tot ce mi-a stat in putinta, mai putin sa le fac eu temele. Iar comportamentul celor din clasa mea se va deteriora in continuare. Ma astept la asta, pentru ca asta s-a intamplat in trecut la fiecare final de semestru.”

Desi profesoara marturiseste ca a fost visul ei sa urmeze aceasta meserie, in doar 2 ani si-a dat seama ca nu poate continua si e timpul sa renunte la lupta.

In final, femeia da cateva sfaturi parintilor, pentru a opri acest fenomen:

„Oamenii trebuie NEAPARAT sa inceteze sa-i mai cocoloseasca si sa le permita orice copiilor.
E o problema care se va intinde in societatea noastra precum incendiile de vegetatie.
Nu e corect fata de societate si, chiar mai important, nu e corect fata de copii sa ii invatam ca un astfel de comportament e ok.
Nu ii va ajuta sa aiba o viata de succes sau fericita.”

Imagini: Shutterstock

Sursa: good.is


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau