Metoda eficienta pentru a-ti convinge copilul sa isi curete camera

Putini (si fericiti) sunt parintii care nu au aceasta problema: oricat ar incerca sa isi responsabilizeze copiii, camera acestora arata mai mereu ca un front de batalie intre jucarii, haine curate, haine murdare si alte obiecte oarecare. O mamica a venit cu o idee geniala prin care sa-i dea o lectie fiicei sale, lectie pe care sigur n-o va uita curand.

I-a pus toate lucrurile in saci, pe care apoi i-a vandut inapoi, contra unei sume de bani

Dupa nenumarate ocazii in care a rugat-o sa isi curete camera, in zadar, mama s-a saturat si s-a gandit la o alta abordare, care sa dureze.

„Ce faci cand ti s-a luat sa ii mai zici sa isi curete camera, ca sa nu mai arate de parca acolo locuiesc persoane fara adapost?
Pui totul (DA, TOTUL) in saci de plastic si ii vinzi inapoi cu 25 dolari sacul (si da, banii ii castiga facand treaba in casa).

Cea mai buna parte? Lucrurile din camera au fost stranse asa cum au fost gasite prin camera, fara noima. Asa ca, cu 25 de dolari ar putea cumpara un sac plin de haine murdare, o punga de gunoi sau echipamentul de fotbal.”

Metoda de disciplinare a mamei a fost primita cu reala incantare de cei care au si distribuit postarea, multi sustinand ca au fost nevoiti sa recurga la gesturi asemanatoare.

In ceea ce priveste rezultatele, mama a precizat in comentarii ca fiica sa si-a indreptat comportamentul, a fost nevoita sa depuna un efort pentru a primi inapoi propriile lucruri si a fost chiar ajutata de fratii sai sa munceasca pentru a le merita din nou.

 

Sursa: simplemost.com

Imagine: Alice Velásquez


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau