Metoda ingenioasa de tratare a nou-nascutilor dependenti de droguri

Nu de putine ori, medicii neonatologi se confrunta cu o problema ce n-ar trebui sa existe: bebelusi nou nascuti ce trec prin sevraj.

Sindromul abstinentei neonatale (sau sevrajul la nou nascuti) este o afectiune de care sufera bebelusii adusi pe lume de mame dependente de droguri sau alcool.

Micutii resimt in corpurile plapande exact aceleasi dureri pe care le simte si un adult ce trece prin sevraj, ramanand fara vlaga si fara puterea de a mai scanci macar.

Laptele matern ale mamei dependente de droguri, intr-un dozaj corect, ar putea ajuta medicii sa aline suferinta bebelusilor si sa le reduca doza din drogul cu care s-au nascut in sange treptat.
Insa mamele adeasea fug din spital, din nevoia disperata de a procura urmatoarea doza de drog.

Ce simt nou-nascutii dependenti de droguri

Astfel, medicii din SUA au descoperit o metoda inedita, ce ajuta bebelusul sa treaca mai usor prin sevraj.
Nou-nascutii ce sufera de sindromul abstinentei neonatale au simptome precum dureri cumplite, tremur muscular, iritabilitate si dificultate in a manca.

Terapie cu muzica ajuta in cazurile de sindromul abstinentei neonatale

Medicii au la dispozitie tratamentul pe care il aplica si adultilor, cel pe baza de metadona, insa din dorinta de a limita dozele de medicamente administrate, specialistii au descoperit un mod de a le alina suferinta.
Terapia cu muzica este solutia miraculoasa in acest caz. Oamenii de stiinta au dezvoltat o suzeta prin care copiii se hranesc si care le canta melodii menite sa ii linisteasca in acelasi timp.
Desi nu exista un studiu publicat care sa demonstreze clar ca aceasta forma de terapie da rezultate, medicii care au descoperit aceasta metoda planuiesc sa o publice ca metoda de tratament alternativ.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton