Mezeluri pentru copii, retrase din magazine pentru că ar conține praf de metal

Mai multe loturi de parizer pentru copii produs de o companie germană au fost retrase de la vânzare din cauza suspiciunii că ar conține urme de metale din pricina unor defecțini ale mașinilor de producție.

În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente că la câteva produse s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate. Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb. Regretăm incidentul și ne cerem scuze tuturor clientilor pentru neplăcerile create', este mesajul transmit de companie, după incident, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Pot sa-i dau mezeluri?

Până acum, au fost retrase de pe piață 20 mii de produse, iar alte 40 mii au fost puse sub sechestru.

'Operatorul a sesizat o problemă la un echipament și pe principul precauției a dispus retragerea întregului lot de pe piață. Din 60 de mii de bucăți, 40 de mii au fost puse sub sechestru în depozitul fabricii, iar restul de 20 de mii au fost retrase voluntar de pe piață, ele fiind în magazinele unde au fost distribuite, urmând că mâine să ajungă la operator în vederea distrugerii.' a declarat Mihai Ponea, director al Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA), citat de cancan.ro.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri