Mic dejun, mare importanta

Asupra mic dejunului parerile au fost impartite – am fost sfatuiti fie sa mancam copios dimineata, fie sa ciugulim ceva, frugal.

Cercetari recente demonstreaza ca nutrientii esentiali pierduti in lipsa unui mic dejun (ce trebuie sa acopere intre 20-30% din necesarul zilnic de energie) nu pot fi recuperati din celelalte mese ale zilei.

Ce trebuie sa stii
Un mic dejun sanatos contribuie la dezvoltarea unui comportament alimentar optim – spun specialistii, care ne amintesc ca mic dejunul este cea mai importanta masa a zilei.

Prima masa a zilei este cu atat mai importanta pentru persoanele active, al caror necesar energetic, dar si cosum de vitamine si minerale – sunt foarte ridicate.

Dupa 8-12 ore de repaos culinar, corpul trebuie sa-si refaca nivelul de glocoza – esentiala pentru functionarea creierului si mentinerea energiei, dar si pentru buna functionare a muschilor, solicitati in diferitele activitati de peste zi.

Mic dejunul este masa peste care nu ai voie sa sari nici macar atunci cand ai inceput o cura de slabire – ba, dimpotriva, un mic dejun consistent ajuta la „managementul” greutatii.

Prima masa a zilei este o ocazie excelenta pentru a crea si reinnoda legaturi de familie – copiii care mananca dimineata impreuna cu parintii vor avea randament mai crescut la gradinita si scoala si vor avea mai putine probleme la nivel emotional.

Citeste continuarea in revista BABY – iunie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista